https://youtu.be/U_SuLcPEp8E

Här är det kompletta programmet med samtliga föredrag. Hela programmet är två och halv timme.

Rekommenderar bra föredrag av polisen vid 26:09, Svensk Handel 1:08:57 och Svensk Försäkring 1:40:27

1:08 Fredrik Reinfeldt Inledde med beskrivning av arbetet. Slutrapport kommer att levereras 1 juni.

10:05 Thomas Hvitfeldt BRÅ:. En rejäl försämring av tryggheten under de senaste två åren. Kvinnor känner sig avsevärt mer otrygga än männen. Exempelvis så säger 40% av kvinnorna över 70 år att de ej vågar gå ut vid vissa tider p.g.a. otrygghet. Även förtroendet för rättsväsendet har de senaste två åren gått kraftigt utför.

26:09 Håkan Wall, Polismästare. 2015 presenterade Polisen en rapport som identifierade 53 utsatta områden, varav 14 var särskilt utsatta. Vid en uppdatering av rapporten 2017 var de utsatta områdena 63, varav 22 var särskilt utsatta. Alltså en rejäl ökning på bara två år. Däremot finns inga utsatta områden norr om Borlänge.

41:11 Greta Berg, SKL (Sveriges Kommuner och Landsting)

54:27 Rikard Silverfur Fastighetsägarna

1:08:57 Per Geijer Säkerhetschef Svensk Handel

Småbusar testar var gränserna går. Då ingenting händer eskalerar det till allt grövre brott. Bara 2% av stöldbrotten anmäls. Idag finns ingen kontroll på tillgreppsbrotten. En butik per månad ger upp och lägger ner på grund av detta. Handelns kostnader relaterad till brottslighet var förra året 22 miljarder. Lika mycket som kostnaden för hela polismyndigheten. Avskaffa straffrabatterna!

1:24:58 Torbjörn Ferndahl VD Säkerhetsbranschen

Tunnelbanan har varit framgångsrika, där kameraövervakning i interaktion med poliser och ordningsvakter har reducerat brottsligheten med 25%. Det fordras mer kameraövervakning och även att polisen får tillgång till privata aktörers kameror.

1:40:27 Mats Galvenius VD Larmtjänst, vVD Svensk Försäkring

1:58:50 Paneldebatt

2:20:24 avslutning av Fredrik Reinfeldt

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)