SwebbTV Nyheter om Coronaviruset, dataavlyssning, demonstrationer mot 5G och mycket annat.

 Utbredningen av coronaviruset fortsätter

Enligt officiella siffror är idag 638 personer döda vilket innebär en fördubbling på 4 till 5 dagar. Samtidigt är osäkerheten stor.

Moderaterna Erik Ottosson och Åsa Coenraads vill införa tvångsvaccination av befolkningen

Den 19 februari 2020 röstar Riksdagen om tvångsvaccinering efter att två motioner bereds i Socialutskottet. Båda motionerna går ut på att barnvaccinationsprogrammet ska bli obligatoriskt. Detta är tredje gången Moderaterna försöker få igenom tvångsvaccinering av befolkningen. Motionerna tar också upp att de vill att information om risker med vaccinationer skall förhindras. De vill även att regeringen ska införa sanktioner mot föräldrar som inte vill vaccinera sina barn. Detta går emot Sveriges grundlag som går ut på att all medicinering bygger på frivillighet.

Den 19 februari ska en debatt föras och beslut tas i riksdagen om hemlig dataavlyssning

Myndigheterna ska ha rätt att i hemlighet installera mjuk- eller hårdvara i till exempel en dator, mobiltelefon eller läsplatta och läsa av innehållet, eller att installera en trojan, för att läsa av meddelanden och avlyssna samtal i krypterade program och appar samt att skaffa sig tillgång till konton i sociala medier. De vill också ha rätt att aktivera mikrofonen eller kameran i en utrustning för att hämta in tal och rörliga bilder. Om hårdvara behöver installeras i till exempel någons dator ska myndigheterna kunna få tillstånd att i hemlighet ta sig in i utrymmet där utrustningen befinner sig för att göra detta.

Regeringen och JÖK-partierna förväntas lida fler nederlag i riksdagen

Denna gång i frågan om hårdare krav för arbetskraftsinvandring som både Moderaterna och Vänsterpartiet ställer sig bakom.

Nu till demonstrationer mot 5G tekniken över hela världen

Lördagen den 25 januari så arrangerades på flera håll i världen demonstrationer mot utbyggnaden av 5G-tekniken som beskrivs som ett experiment med okända faror. Dagen kallades Global 5G Protest Day och manifestationer var planerade på 264 platser i 32 länder. Bakom arrangemanget var organisationen Stop 5G International som kallar införandet av 5G för ”ett otestat biologiskt experiment på allt levande”.

Skråmos svärmor

I veckan avslöjade tidningen Expressen att den ökände IS-terroristen Michael Skråmos svärmor Ulrika Pape fortfarande samlar in pengar åt rörelsen – i Sverige. Nu ställer sig många frågan om det överhuvudtaget är möjligt att avradikalisera sådana här personer.

Ryskt kärnkraftverk drivs med använt kärnbränsle

En reaktor i det ryska kärnkraftverket i Sverdlovsk-distriktet ska drivas med MOX-bränsle, som är använt bränsle och består av en blandning av utarmat uran och plutoniumoxider. Tekniken möjliggör återanvändning av kärnavfall från befintliga kraftverk, enligt World Nuclear News.

Inga fler ska få bryta sig ut ur EU

Efter att Storbrittanien har lämnat EU vill Belgiens Guy Verhofstadt förhindra att fler länder kan bryta sig ur Unionen. Guy Verhofstadt har bland annat varit ordförande för EUs styrningsgrupp för Brexit.

Inte bara vita män

SE-Banken överväger att diska börskandidater med bara vita män i styrelsen. Enligt artikeln i Dagens Industri ska VDn Johan Torgeby uttryckt att förslaget är "oerhört inspirerande". Förlagan till detta förslag är ett motsvarande krav som drivs från den internationella banken Goldman Sachs.
Docent i företagsekonomi Jan Tullberg kommenterar.

Regeringens lappkast om EUs beskattningsrätt

Regeringen gör lappkast i frågan om EUs beskattningsrätt av svenska medborgare när det gäller en ny plastskatt för att försöka hålla tillbaka en ökad EU-avgift. Om regeringen godkänner detta nu så blir det svårare att säga nej till andra skatter längre fram som EU planerar att införa. Donald Trump helt friad från misstankarna om maktmissbruk i riksrättsprocessen. Ett stort nederlag för demokraterna och Nancy Pelosi som var drivande i åtalet.

Regeringen gör en helomvändning när det gäller att ge EU rätt att beskatta svenska medborgare

Detta beslut gäller en plastskatt men i förlängningen kan detta innebära att EU kommer att införa fler skatter i framtiden som kommer att drabba svenska skattebetalare. Detta menar Christian Ekström i DI debatt, vd på Skattebetalarnas förening.

Färre Greta

Allt färre får namnet Greta i Sverige, det verkar som namnet Greta inte har fått ett uppsving utan tvärtom når rekordlåga nivåer i antal döpta barn 2019.

Intervju med Peter Springare

Missa heller inte vår lördagsintervju med Peter Springare där han kritiserar polisen för att prioritera jämställdhet, mångfald, hbtq-frågor så högt att brottsbekämpningen kommit i skymundan. Han lägger skulden för detta på politikerna och de chefer som inte klarar sitt uppdrag.

Och med det vill vi tacka för att ni har tittat och önskar er en fin helg!

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)