Hej och Välkommen till Swebbtv Nyheter, 27 mars 2020, om Coronaviruset, soldater från USA, arbetslöshet och mycket annat!

I veckan kom rapporter om att mer än en tredjedel av de som dött av coronavirus i Stockholm är personer av somaliskt ursprung och vad var det som gjorde att Italien blev så utsatt av Coronaviruset? Men medan en del debattörer lägger skulden hos svenska myndigheter och talar om klassproblem, menar andra att det är hög tid för den somaliska gruppen att ta mer eget ansvar.

Samtidigt som Europa har stängts ner av Corona viruset, så välkomnas just nu upp till 20 000 soldater från USA att landstiga i Europa. De första landade i södra Tyskland den 3 mars. Detta trots att USA avråder alla resor till Europa. 27 st ministrar från EU varav 22 är medlemmar in NATO möttes i Zagreb i Kroatien. Syftet med mötet var inte att hitta en lösning på Coronaviruset utan att förbättra den militära mobiliteten inom EU. Övningen skall genomföras i april och maj. Det är den största övningen i Europa sedan slutet på kalla kriget.

Italien har på kort tid blivit coronavirusets epicentrum i Europa. Antalet bekräftade smittofall har vuxit till över 70 000, och över 7 000 människor har dött. Mediebevakningen av smittspridningens framfart och paniken som råder i Italien har varit total, men ytterst lite har sagts om hur den började och varför detta skedde i just Italien. Under de senaste åren har Italien haft en kraftig tillströmning av kinesiska invandrare. Bara under åren 2012 till 2018 fick 113 000 kinesiska medborgare uppehållstillstånd i Italien. Idag bor enligt officiella siffror cirka 300 000 kineser i landet, främst i de nordliga regionerna Lombardiet, Toscana och Venetien. Kineserna kontrollerar stora delar av den italienska läder- och konfektionsindustrin. På många håll har kineserna byggt upp egna parallella samhällen, så kallade Chinatowns där de bor och arbetar tillsammans med andra kineser. Man har ännu inte hittat "patient noll" i Italien, alltså den första som smittades, men det verkar som att smittan började spridas inhemskt i staden Codogno i Lombardiet. Antalet bekräftade fall i Italien ökade snabbt dagarna efter det kinesiska nyåret, den 25 januari. Enligt vår källa beror detta på att kinesiska arbetare inom läder- och konfektionsindustrin i samband med högtiden reste till Kina, i synnerhet Wuhan, och sedan kom tillbaka till Italien och då bar på smittan.

Dianagården i Hjorthagen stängdes för en tid sedan och de gamla som bodde där blev tvingade att flytta. Många var ledsna och upprörda. Swebbtv åkte dit för att följa upp och prata med de nyinflyttade migranterna. De boende kallas ofta för nyanlända men det visade sig att de flesta har bott i Sverige upp till 3-4 år.

Swedbank förutspår 10% arbetslöshet i Sverige till sommaren efter nuvarande Coronakris. Arbetsförmedlingen har tidigare rapporterat att 18 000 personer varslades under de 3 första veckorna i mars, en dramatisk ökning från ca 3 300 för hela mars månad 2019. Varslen är nu i nivå med finanskrisen 2008.

I Lördagsintervju 79 som släpps imorgon 28 mars ger före detta bankman Magnus Stenlund ett förslag på hur krisen kan mildras.

I oktober 2019 samarbetade Gates Foundation med World Economic Forum och Johns Hopkins Center for Health Security för att genomföra så kalla ”fiktiv” scensimulering med några av världens ledande personer inom folkhälsa. Den fick titeln Event 201. Enligt webbplatsen bestod simuleringen av en sjukdom som kom ifrån ett coronavirus som överfördes från fladdermöss till svin och sedan till människor med utbrott i Brasilien. Eftersom symptomen var relativt milda fördes den snabbt ut i världen genom flygresor. Upp till 65 miljoner människor dog enligt simuleringen och sjukdomsspridningen avtog efter ca 18 månader efter att vaccin framställt och att 80-90% av befolkningen hade blivit smittad.

Trots att Sverige som sista land stängde sina gränser i samband med att EU formellt stängde sina yttre gränser, så fortsätter Sverige ändå att ta emot asylsökande. Vart går Sveriges biståndspengar? Sveriges bistånd i år 2020 är 52,1 miljarder kronor, enligt Sidas hemsida. Biståndspengarna är tänkt att hjälpa utvecklingsländer att skapa bättre levnadsvillkor för människor som är fattiga eller förtryckta. Men experter menar att Sida saknar kapacitet att hantera pengarna, vilket leder till att nästan hälften av pengarna skänks till FN. Hur FN sedan spenderar pengarna kontrolleras inte, enligt förre Sida-chefen Bo Göransson. Riksrevisionen, som granskar Sida konstaterar efter genomgång att arbetet som görs inte lever upp till de prioriteringar som finns. Kostnaden för Sida är mer än 142 miljoner om dagen. Ansvarig är Carin Jämtin som är generaldirektör för Sida sedan 2016 med en lön på 120.000 kronor i månaden enligt Petterssons blogg.

Många så kallade EU-migranter lämnar nu Sverige på grund av coronasmittan, uppger SVT Jönköping. Bland annat är de rädda för att bli smittade.

Allt fler menar att de inre slitningarna inom EU som uppstått till följd av den turkiskt orkestrerade migrantkrisen och den pågående Corona-krisen kan innebära slutet för EU som vi känner det.

Stora frågetecken råder om personalbrist är skälet till att flera busslinjer ställts in i Stockholms lokaltrafik.

Detaljhandeln har det svårt just nu på grund av att många svenskar håller sig hemma för att slippa utsättas för smitta. På köpcentret Väla i Helsingborg är det mycket glest mellan besökarna. De som trots allt vågar sig ut på en shoppingrunda är inte särskilt oroliga för att bli smittade av Coronaviruset.

Mer om Event 201: http://www.centerforhealthsecurity.org/event201/about

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)