Swebbtv Nyheter 30 oktober 2020 om elbristen i landet, poliser som berikar sig, Corona-pandemin, insekter som mat samt mycket annat. 

En gigantisk säkerhetsläcka efter ett dataintrång där riksdagens och flera bankers skalskydd har blivit avslöjade.

Den rådande elbristen i landet kommer att förvärras den närmsta tiden då Ringhals reaktor två i söndags inledde sin succesiva nedtrappning av elproduktion för att den 1 januari 2021 helt kopplas bort från elnätet. Bakom beslutet står statliga Vattenfall och bakgrunden till beslutet sägs vara affärsmässiga skäl.

DN avslöjar att Höga chefer inom polisen – berikade sig själva med lyxiga lägenheter i Stockholms innerstad i stället för att i enlighet med stadgarna ge kontrakten till poliser som skadats i tjänsten eller utmärkt sig genom hjältedåd.

Medan Melbourne har har nu lättat upp nedstängningarna efter 4 månader. Har nu Italien infört hårdare restriktioner mot Corona, men denna har gång har folket protesterat med kravaller och motdemonstrationer, dessa har spritt sig till flera andra städer i Italien.

Svenska skattemiljarder ryker när miljöbilar exporteras och hamnar i Norge: Var tredje svensk miljöbil hamnar utomlands. Rapporterar Dagens industri.

Insekter kommer att kunna säljas som livsmedel i Sverige. Livsmedelsverket konstaterar dock att insekter kan innehålla sjukdomsframkallande bakterier, tungmetaller och andra giftiga ämnen.

Svenska skattebetalares pengar som skänks till Palestina är nu större än den samlande arabvärldens bistånd. Som dessutom minskat i samband med fredsavtalen mellan Israel och ett flertal muslimska länder. Det rapporterar Vänskapsförbundet Sverige-Israel.

Frankrike skakas av ännu ett terrorbrott. Efter förra veckans brutala halshuggning av läraren Samuel Paty har ännu ett Islamistiskt terrorbrott skett igår i en kyrka i Nice där en kvinnlig kyrkobesökare fick halsen avskuren och två andra blev dödade av en illegal nyanländ från Tunisien som hade fått hjälp av Röda korset att ta sig in i Frankrike via Italien.

Aron Flams friande dom om upphovsrätt av omslaget till sin bok "Det här är en svensk tiger" överklagas nu av kammaråklagare Daniel Ludvigsson som går ut med att målet behöver prövas i högre instans.

Se våra program inför det amerikanska valet dels med USA-kännaren Ronnie Berggren och analytikern Stig Berglund om hur det amerkanska samhället fungerar och vilket stöd Trump kan vänta sig.

Missa inte heller vår lördagsintervju i två delar med samhällsdebattören och författarinnan Katerina Janouch.

Tack för att ni har tittat vi önskar er en trevlig helg!

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)