Jeanette grundaren till VidDinSida fick idag träffa statsministern och överlämna de nästan 84.000 underskrifter emot att det finns fattiga pensionärer som är hemlösa.

Via organisationens sida på Facebook har man kunnat följa Jeanettes engagemang för fattiga hemlösa pensionärer, som hon först kom i kontakt med via sitt arbete som ordningsvakt. Hon ville hjälpa de hemlösa pensionärerna och startade organisationen VidDinSida, som fått otroligt bra gensvar. Jeanette och volontärerna gör ett fantastiskt arbete med att hjälpa hemlösa pensionärer till ett eget boende och de får även hjälp med mat och reskassa.

Det hölls även i april en stor demonstration med cirka 4.000 personer. Alla partier var inbjudna och det var två som kom en från SD och M. Jeanette hade även blivit kontaktad av statsministerns stab som erbjudit att hon kunde lämna över sin protestlista till socialförsäkringsministern, men hon stod på sig och sa att endast statsministern ska få den personligen. Och nu idag äntligen tog han emot henne.

Så här står det i protestlistan med cirka 84.000 underskrifter som Löfven tog emot idag:

Nu får det vara nog!! Att vara äldre i Sverige eller att bli äldre i Sverige är hemskt, man kan hamna på gatan om ens livskamrat dör på några dagar!! Det finns pensionärer som jobbat hela sitt liv men pengarna räcker inte!! Dom bor utomhus! Sverige ett välfärdssamhälle ! Tak över huvudgaranti finns inte, kommunerna måste ta sitt ansvar och det är regeringens jobb att se till att dom gör det! 
Så nu tågar vi upp tillsammans till Rosenbad onsdag den 24 april kl. 14.00 med start från Humlegården och gör oss hörda!!! 

Vi kommer att lämna över namnunderskrifter till regeringen och statminister Stefan Löfven för att få dem att agera och sluta blunda inför det faktum att vi har hemlösa pensionärer som bor på gatan i Sverige. Skriv under du med och gör skillnad - alla underskrifter behövs. 

Vänliga hälsningar

Jeanette Höglund

Tack statsministern för att du tog emot Jeanette, det hedrar dig. Nu hoppas jag och många med mig att det kommer till konkreta åtgärder - för ingen pensionär ska vara hemlös i Sverige. 

Nina Drakfors, samhällsdebattör 

https://www.skrivunder.com/inga_fler_hemlosa_fattiga_pensionarer_i_sverige

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)