Detta är en återutsändning av Ring Swebbtv från den 14 juli med Karl-Olov Arnstberg och Mikael Willgert i studion. Vi hade problem med ljudet i direktsändningen vilket gjorde att de första samtalen inte kom med. Nu är ljudet restaurerat och vi lägger därför ut det intressanta programmet igen, denna gång med alla samtal.

Ring Swebbtv Live gör uppehåll i två veckor och planeras starta igen den 4 augusti kl 10.00

Tidpunkt och ämne för samtalen:

0:00 Inledning och kommentarer kring EU:s stödpaket mm.

3:58 Markus ringer in och säger att han tycker det är bra att Swebbtv har varit ute på pensionärsboenden och intervjuat men att han skulle vilja se att de som högst upp har fattat besluten ställs till svars.

11:12 Kristian tar upp EUs stödpaket, oenigheten mellan många av EUs olika länder. Han undrar vad Karl-Olov tror om framtiden för EU. Karl-Olov säger att tidigare fall för Sovjet, DDR mm visar att det är svårt att förutse en kollaps. Den kan komma plötsligt även om han inte tror att den kommer nu.

16:40 Stefan tar upp frågan om hur EUs stödpaket kommer göra det svårare för Sverige att lämna EU. Han undrar också om det inte borde krävas folkomröstning innan vi säger ja.

23:20 David från Jönköping föreslår en valstrategi som kan vinna även en andel av de muslimska rösterna. Han menar att muslimerna egentligen inte har så mycket gemensamt med vänstern utan ligger i många frågor närmare högern och de konservativa.

30:30 Lothar ifrån Västsverige tar upp frågan om hur minskning av CO2-utsläppen enligt Parisavtalet kan göra någon nytta då en stor del av de utsläpp som sker kommer ifrån naturliga orsaker såsom vulkaner och avgasning ifrån havet. Slutsatsen blir att klimatfrågan drivs av politiska orsaker.

39:30 Anders från Borlänge tar upp kostnaden för invandringen Han jämför dagens bidragsfinansierade migration med den arbetskraftsinvandringen som skedde på 60-70-talen och som bidrog i exportindustrin.

48:00 Anneli från Halland tar upp frågan om EUs stödpaket och varför regeringen verkar gå med på detta. Karl-Olov Arnstberg förtydligar att regeringen hittills har ställt sig negativ men sannolikt kommer vika ner sig. Anneli berättar också att hon arbetar inom vården och att hon får in kollegor betalda av stödåtgärder och som är dåligt utbildade och som kallas undersköterskor.

59:00 Den sista inringaren tar upp frågan om att det finns väldigt stor tilltro till vetenskapen men att forskningen och resultatet styrs av beställaren. Arnstberg lägger till att nästan all forskning i Sverige styrs av offentliga medel som styrs av politiker. Detta leder till att grunden för forskningen blir politiserad.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)