Kunde inte motstå att gå och titta på Socialdemokraternas första majtåg i Norrköping, eftersom det är mitt första år i staden. Förvisso om man har man varit på 1 majtåg tidigare så vet man att det inte är förknippat med några större överraskningar. 

Tog lite bilder och samtalade med en ansvarig politiker för min arbetsplats, och passade på att berätta om den vidriga arbetsbelastning vi haft, hur underbetalda vi är och hur man vid lönesamtal uppmanas att vara positivt till arbetsplatsen - vi uppmanas vara positiva till det negativa som sker på arbetsplatsen - konstriktiv kritik verkar vissa inte vilja ta del av. Jag svarade dock vid mitt lönesamtal att jag kommer fortsätta vara kritisk.

Socialdemokrater pratar så vackert om arbetarens rättigheter och att kvinnor ska ha samma lön som män, och inte vara underbetalda. Hur kommer det sig att i praktiken i Norrköping när jag bytte arbetsplats men samma uppgifter fick gå ner 6.000 kr i månaden? Jag bytte från en alliansstyrd kommun till en Socialdemokratisk styrd kommun. Om det är nått Socialdemokrater är bra på så är det att snacka men vid praktisk verkstad är inte utfallet i samklang med vad de säger. 

Hängde mig inte kvar för att lyssna på talet, ville inte slösa mer av min värdefulla livstid. 

 

 Nina Drakfors, samhällsdebattör

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)