I dagens Erik & Matti inleder vi med ett roligt klipp från 90-talet som illustrerar hur långt bort från normal humor vi har kommit. Matti leder ur detta i bevis att vi har en massa ilska, sorg och rädsla som ligger i vägen och som måste bearbetas för att vi ska kunna få roligt igen.

Kort sagt måste vi släppa taget om de negativa känslorna för att kunna hitta tillbaka till glädjen - såväl på det personliga planet som i samhället i stort. Med andra ord behöver Sverige släppa sin förnekelse av problemen, både för att kunna lösa dem men även för att må bra igen.

Erik berättar om sitt senaste biobesök som inbegrep Tarantinos nya film "Once upon a time in Hollywood" och konstaterar att filmen påminner honom om det offentliga samtalet i stort, dvs att man inte kan förstå eller känna igen sig i vad som presenteras och att etablissemanget i den mest vidsträckta bemärkelsen har vuxit ifrån vanliga människor och att det återspeglas även i den populärkultur som produceras.

VI går vidare och kommenterar Nyamko Sabunis krav på mer resurser till tullpersonalen och ställer oss frågan vad mer pengar kan lösa om man inte ändrar på något i systemet.

Margot Wallströms avgång tas emot, men vi misstänker att hon inte har åstadkommit något för Sverige och att hon istället räknar hem de pengar hon har rätt till via alla möjliga pensioner från sina internationella uppdrag.

Vi resonerar kring att man inte bara kan rösta med valsedeln utan även med de pengar som man handlar med och att man därför bör sluta göda de stora globala företag som idag ägnar sig lika mycket åt politik som åt att producera varor och tjänster. Detta och mycket annat!

Titta och njut.

Stöd Swebbtv på olika sätt:

• Handla produkter i vår webbutik https://butik.swebbtv.com/

• Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

• Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

• Se alla våra program här på vår hemsida och berätta för andra

• Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt)
eller bankgiro 147-0558

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto:
9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)