Jag ringde till Säpo efter att jag lyssnat på en föreläsning 2015 om extremism. Många frågor väcktes, och därför ringde jag personen som deltog från Säpo. Jag insåg att IS-terrorister inte skulle komma att straffas för sina brott mot mänskligheten. Lyssna själva och gör din bedömning, länk i slutet av inlägget.

Jag anser att regeringen inte gjort allt i sin makt, så att IS-terrorister som återvänder till Sverige straffas. I Norge och Danmark finns det straff som sätter dessa fundamentalistiska terrorister bakom lås och bom. Men i Sverige är det inte ens kriminellt att vara delaktig i en terrroristorganisation, och vår statsminister vill inte ens ta ifrån dem medborgarskapet, i de fall de har dubbelt.

Det betyder att regeringen utsatt och fortsätter att utsätta oss för fara. Varför ska vi hysa terrorister som har medborgarskap i annat land? Jag undrar verkligen varför det vurmas för dessa terrorister? 

Nu som först har regeringen lagt fram ett lagförslag som ska kriminalisera deltagandet i en terrororganisation, med ett maxstraff på 2 år, och för det grövre brotten 6 år. Maxstraffet för hets mot folkgrupp är 2 år. Är det inte fel att dessa två brott har samma maxstraff?

I slutet av samtalet bryter jag ihop lite när Säpo-personen anser att jag i min yrkesroll ska behandla IS-terrorister som vilken annan människa som helst. Men jag har samma inställning nu som då, att jag lämnar mitt jobb och någon annan får ta hand om IS-terroristerna ansökan. 

https://youtu.be/vbLrFdHKeHc

Information om aktuell föreläsning som jag närvarade på.

https://www.skovdenyheter.se/article/atervandare-skams/

Nina Drakfors, samhällsdebattör

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)