Nu i dagarna har regeringen lagt fram ett nytt lagförslag där deltagande i samt samröre med terrororganisation ska kriminaliseras. Av information som jag tagit del av via media ska brottet kunna ge fängelse i högst 2 år, och för grovt brott, till exempel deltagande i IS ges upp till 6 års fängelse. Även lagen om Hets mot folkgrupp kan ge max 2 års fängelse. Är det rimligt att samröre med IS-terrorister har samma maxstraff som Hets mot folkgrupp?

Jag anser att det är en väsentlig skillnad på att ha samröre med en terrororganisation och att sprida hot eller missaktning, ändå har dessa brott samma straffvärde på max 2 år. 

Är det rimligt med maxstraff på 2 år för samröre med en terroristorganisation? Våra grannländer har mer seriösa straff, upp till 6 års fängelse och man kan frånta medborgarskapet. Man har inte heller villkorlig frigivning som i Sverige, utan terroristerna måste sitta i fängelset hela tiden ut.

https://axess.se/magasin/default.aspx?article=4007#.XHlODXpwEwD

Nina Drakfors, samhällsdebattör

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)