Vad händer inom polisen?

Conny Andersson är f.d. polis och arbetar idag som lärare i taktisk spårning. Han är mycket bekymrad över utvecklingen inom polisen och den ökande korruptionen där.

Vi har, enligt Conny, en farlig utveckling där erfarna hederliga poliser ersätts med oerfarna poliser och vaktbolag.

Han berättar att när han påbörjade sin utbildning på Polishögskolan var "Kapten klänning" Göran Lindberg rektor där. Göran Lindberg fick utmärkelsen "Årets feminist" för sitt jämställdhetsarbete inom polisen vilket också gett honom öknamnet "Kapten klänning".

Det visade sig sen att Göran Lindberg var en hänsynslös våldtäktsman och han dömdes sen till sex och ett halvt års fängelse för våldtäkter på unga flickor. Rätten ansåg att han utsatt flickorna för särskild hänsynslöshet och ”sadistiskt sexuellt våld”.

Han hade utsetts av socialdemokratiska regeringar, med Laila Freivalds som justitieminister, först till rektor för polishögskolan och sen till länspolismästare i Uppsala. Conny ser ett mönster i tillsättningarna  och menar att det inte är en slump att en person med Göran Lindbergs problem fått dessa utnämningar.

Han arbetade som "street cop" i västra Stockholm och kom fram till att ju mer motstånd han upplevde, desto närmare sanningen om maffiagrupperna och den organiserade brottsligheten var han. Han tvekade aldrig att ingripa vilket gjorde att han levde under ständigt hot och därför var beväpnad dygnet runt. 

En dag blev han inkallad till sin chef som sa att han skulle "gå därifrån" när han kom i kontakt med maffiagänget. Conny svarade "Hellre dör jag". En tid senare presenterade samma chef en ny kollega som kom ifrån Norrmalm kallad SS. SS började sedan göra anmälningar mot Conny och kom sen tillsammans med en viss åklagare att driva en mediakampanj mot Conny i samband med ett ingripande som Conny gjort mot en misstänkt person. Conny hade prejat en ung mopedist och satt handfängsel på honom vid ett gripande. Conny åtalades för detta men blev frikänd i tingsrätten. Målet överklagades och han dömdes till villkorlig fängelsedom i hovrätten, något som var extremt för ett relativt vardagligt ingripande.

Kampen mot maffian i västra Stockholm var mycket tuff. Det kunde vara flera tillfällen samma dag då de fick anledning att dra vapen. Men genom att de var tuffa och framgångsrika fick de också stöd från de boende i de utsatta områdena och kom i kontakt med personer som gav värdefulla tips.

Framgången i kampen mot maffian gjorde dessvärre att motståndet från vissa korrumperade kolleger ökade. Samtidigt blev följdverkningarna av domen att det blev svårt att samarbeta generellt. Facken meddelade efter ett halvår att han skulle få sparken men rikspolischef Sten Heckscher beslutade att Conny skulle få behålla jobbet. 

Efter detta fick Conny relativt meningslösa uppgifter som inte innebar konfrontation med kriminella. Han tröttnade och sa till sist upp sig år 2011. Samtidigt med att han sa upp sig blev den polis, kallad SS, som gjort anmälningar mot Conny gripen för våldtäkt på unga flickor i Västerort. Han hade också sålt narkotika till ungdomarna. 

Conny berättar att de korrumperade poliserna utnyttjade och samarbetade med medierna för att skapa mediadrev.

Han berättar också att enligt polislagen får en polis inte underlåta att ingripa vid brott.

Sammantaget är Connys bild av polisen dyster och att det finns en korruption som gör att erfarna, hederliga poliser slutar. Istället tar man in unga, oerfarna poliser som inte protesterar. Man borde hellre se till att behålla våra skickliga poliser. Conny menar att Dan Eliassons förändring av polisen är ett rent sabotage med syfte att nedmontera polisen. Orsaken till detta är att de personer som ligger bakom planerna vill möjliggöra brottslighet och då behöver man bli av med kompetenta poliser.

Denna brottslighet handlar om att sälja ut vårt land, komma åt skatter mm.

Han menar att en viktig parallell process är att säkerhetsbolag ersätter polisen. I USA uppstår nu privata fängelser. Även HVB-hem i Sverige är en växande privat industri.

En annan spaning är att åklagare går in i ärenden för att det ska se ut som att samhället agerar. I själva verket skapar man förundersökningssekretess och driver utredningen med syfte att lägga ut dimridåer och helt fria från straff, åstadkomma marginella straff eller straffa helt fel person.

Enligt Conny fortsätter nedmonteringen av polisen men han uppmanar de som ännu  inte lämnat och som är riktiga "snutar", att stanna kvar.

Vanligt folk behöver, enligt Conny, ta ansvar och utveckla sin demokratiska förmåga och medvetenhet, för att förhindra Sveriges negativa utveckling.

---------------------- 

Stöd Swebbtv på olika sätt:

- Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

- Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

- Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

- Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)