Enligt mig är årets kvinna överlägset Jeanette Höglund, grundaren av "Vid din sida", som hjälper äldre hemlösa i Stockholm. Hon har en enorm kraft att skapa förändring för den enskilda människan i nöd. Om våra politiker var mer av  hennes karaktär hade vi haft ett bättre samhälle. 

Jag känner henne inte personligen, men vet att hon är otroligt medkännande och modig. I en välfärdsstat som Sverige, kan man tycka att vi inte ska ha några hemlösa människor som inte har ett eget hem. Jeanette gick från ord till handling, via hennes facebook och hemsida kan man följa det fina arbete hon gör för hemlösa. Det är allt från mat till att leta efter boende. 

http://www.viddinsida.nu/

https://www.facebook.com/viddinsidastockholm/

Jeanette, du är en inspiratör och en kvinnlig förebild. 

Det krävs handlingskraft att gå från tanke till handling.

Nina Drakfors, samhällsdebattör

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)