I dagens avsnitt av "Erik & Matti" börjar vi med att diskutera en artikel Erik kommit över i en dansk tidning som dels tar upp frågan om att vi är på ständig jakt efter våra rötter och frågeställningen kring vad ens hem är, var det börjar och slutar. Exemplet är en norsk fjordby som formats och danats under sekel och där urinnevånarna betalar 50 % skatt medan amerikanska storbolag skeppar dit kinesiska turister som exploaterar landskapet fullständigt och tränger sig på folk, utan att vare sig de eller företaget betalar någonting för detta. Var går gränsen för vad vi äger gemensamt och i mindre konstellationer och hur mycket får man använda det vi äger tillsammans – hur mycket mångfald vill vi ha i praktiken?

Vi går vidare och berör det faktum att Malena Ernman gett AFA-tröja till sin dotter Greta Thunberg. En tröja som Greta påstås inte ha förstått budskapet på och som hennes föräldrar burit vid flera tillfällen. Matti är illa berörd över hur en så ung tjej, med en diagnos, blivit instrumentaliserad av sina föräldrar och andra kommersiella intressen, med sina föräldrars goda minne. Dessutom konstaterar vi att skolstrejken försvann med sommarlovet och sedan dess har ingen brytt sig om att dyka upp och demonstrera för klimatet på sin fritid. Matti berättar av egen erfarenhet vilken potential barn av Gretas natur har om de får rätt styrning, men hur känsliga de är om de inte behandlas på rätt sätt. Dessutom tar vi upp det faktum att kändisar gullar med vänstern eftersom de står för det "goda hatet" samtidigt som just vänstern står för 95 % av våldet i politiska sammanhang.

Vi går vidare och tar oss för pannan när vi dels konstaterar baserat på Migrationsverkets siffror att invandringen ökar samtidigt som SVT presenterar en rörig sammanställning som indikerar motsatsen. Vi benar på ett avspänt sätt ut att det som spelar roll är hur många som kommer till Sverige och inte hur man kategoriserar dem som kommer hit. Det är kort sagt en lek med ord i syfta att vilseleda och bedra det svenska folket. Vi tar det uppenbara och pedagogiska exemplet med hur man gör när man släpper in, säger till, hjälper och ibland kastar ut folk från krogen och det borde givetvis vara lika enkelt att göra samma sak med vårt älskade land. 

Konversationen fortsätter och vi berör det mesta mellan himmel och jord, den röda tråden är och förblir etablissemangets hjärntvätt och folket och sig självt, att Göteborg är en stad i fritt fall, att människor är beredda att göra nästintill vad som helst för att inte behöva konfrontera sin egen världsbild med en konkurrerande. Sverige idag är inte ett land med ett folk utan ett område med en befolkning och i och med detta en plats med flera små samhället i en teater som ska föreställa ett enda samhälle, vilket gör den farsartade offentliga debatten tilltagande absurd och mer och mer frånvänd den vardag som svenskar lever i eller vill leva i.

---------------------- 

Stöd Swebbtv på olika sätt:

- Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

- Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

- Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

- Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)