Redan 2014 avslöjades att imamen Abo Raad från den beryktade Gävle moskén avslöjats med hyllning till IS-terrorister. Ändå genomför Gävles kommunalråd ett studiebesök för dialog i moskén 2015. Kvinnliga politikerna kliver in i moskén med slöja, vilket både känns och ser undergivet ut, och en av dem gör tummen upp med slöjan som täcker hennes hår. 

Det var Magnus Sandelin som 2014 avslöjade imamen, Abo Raads hyllning till IS-terroristerna då han trodde de gjorde militära framgångar vid erövrandet av stora områden i Irak. 

I Expressen står att läsa vad imamen skrev till IS-terroristerna:

”Bröder och systrar, be till Allah om stöd för deras sunnisyskon i Irak, där de utkämpar ett ödesdigert krig mot svekfullhetens, kufrs och syndfullhetens styrkor (…) Be för era syskon och stötta dem med era pengar, er själva och era tungor”. Abo själv menar att han uppmanat människor att stödja svenska hjälporganisationer. 

I Gefle Dagblads reportage från 2015 om politikernas möte i moskén framgår, att en Moderat politiker vill skapa ett samarbete och hoppas att besöket kan leda till nått större.

"– Jag hoppas att vi kan starta upp ett samarbete med den här församlingen på något sätt, säger hon."

Politikern från Socialdemokraterna är lika naiv han som den Moderata politikern. Han tar det ett steg längre och mer eller mindre ser imamen Abo Raad som en person som kan hjälpa samhället på olika sätt.

"– En kommun behöver olika typer av aktörer för att nå grupper med socialt arbete till exempel. Kanske kan imamen vara en sån, säger han."

Detta är alltså betalda politiker som ska värna om vår trygghet, framtid och välfärd. Oklart om de ens brytt sig om att undersöka om moskén och imamen är lämpliga kandidater att skapa samarbete och till att hjälpa samhället. 

Med tanke på att imamen redan 2014 avslöjats med att hylla IS-terrorister och politikernas besök var 2015, så förvånar det mig att politikerna så obekymrar besöker moskén och sätter på sig slöja utan att ens ifrågasätta varför.

Politikerna uppgav även till journalisten att de inte uppmärksammat någon extremism eller sympatier för våldsbejakande islamism. Hur vore det om dessa politiker kunde förstå att om en imam uttrycker sådana sympatier så går det ut över hela moskén. 

Även imamens son Raad Al Duhan som är den som visar politikerna runt i moskén, bedyrar att moskén inte har några problem med extremism. 

Nu april 2019 är imamen och sonen tagna i förvar och ska utvisas då de bedömts vara ett säkerhetshot. 

De politiker som valt att inte ta ansvar för den våldsbejakande islamismen i Sverige, och som slänger på sig en slöja, och helt ogenerat säger att de vill samarbeta med en moské, där imamen knutits till hyllning av IS-terrorister - ska inte vara politiker och ta emot folkets skattemedel. 

Nina Drakfors, samhällsdebattör

https://www.expressen.se/nyheter/sapo-abo-raad-53-ar-ett-hot-mot-sveriges-sakerhet/

https://www.magnussandelin.se/svensk-imam-jublade-over-is-offensiv-i-norra-irak

https://www.gd.se/artikel/politikerna-besokte-gavle-moske-for-dialog?fbclid=IwAR19KYw90_qd7KHqkKGz-8yFhw1G2SM1ZXaA0unLA1_hMQwn5Gj7Pdr0XUE

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)