I detta program får vi möta Nya tiders chefredaktör Vávra Suk och reporter Jesper Johansson som berättar hur Jesper Johansson blev gripen på Bokmässan efter att han har ställt frågor till Pierre Schori. Vávra Suk förklarar att de skapar oro i de politiskt korrekta leden genom sin närvaro på bokmässan. Vi ser ett klipp med Författarförbundets protest för några år sedan när författarna tågade runt med igentejpade munnar. Protesten gällde att författarna inte accepterade Nya Tiders deltagande på bokmässan. De påstod att de blir tystade av Nya Tider men i själva verket ville de tysta Nya Tider.

Vi ser sen ett klipp där Jesper Johansson ställer frågor till Pierre Schori som blir mycket irriterad av Jespers frågor. När Jesper senare under eftermiddagen dricker ett glas öl inne på en bar på Bokmässan, kommer några poliser och griper Jesper.  Poliserna vill inte tala om orsaken till gripandet utan ledde ut Jesper ut på gatan. Även Jespers kollega som skötte kameran tvingas med. Poliserna beslagtar deras mobiltelefoner och därefter blir bägge två bortförda i polispiket och avsläppta några kilometer från Bokmässan.

Vi går vidare och diskuterar Jespers möte med Jan Guillou som blev mycket aggressiv av Jespers frågor. Tidigare år lär Guillou ha sagt att han brukade vilja döda sådana som Nya Tiders reportrar men att han senare tyckte att det var en bättre idé att studera juridik. Guillou vägrade att ge några svar.

Jesper hade ytterligare en ytterligare intervju, denna gång med Tomas Backlund som inte kände till Granskning Sverige. Detta var märkligt eftersom han är med i Journalistförbundets ledning som deltog i drevet mot Gransknings Sverige.

Vi avslutar med att konstatera att det gäller olika regler för olika journalister i Sverige.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)