Via facebook och sidan - Gula Västarna i Norrköping tog jag del av planeringen av en demonstration som var idag lördag 27 april i Norrköping. Det var sju modiga personer som samlades vid stationen för att uttrycka sitt missnöje över politikernas förakt mot folket. 

Cornelia från Gula Västarna i Norrköping berättar att det behövs bred uppslutning för att få till en kursändring i Sverige.

-Är det någonstans Gula Västarna behövs är det i Sverige!

På deras plakat framgår:

Gula Västarna kommer att gå längst bak i 1 maj demonstrationen i Norrköping. De välkomnar fler att gå med dem. Länk till Cornelias blogg finns i slutet av detta inlägg för mer information. 

Häromdagen demonstrerades det i Stockholm med organisationen VidDinSida, som har samlat ihop namnunderskrifter (i nuläget närmare 100.000) för att hemlösa pensionärer behandlas ovärdigt. Jeanette som är grundare hade parollen - sluta svamla ta hand om dom gamla. Stefan Löfven, statsminister, hade fått inbjudan till demonstrationen tillsammans med alla de andra partiledarna. Han kom inte men har bjudit in Jeanette till ett möte och hon kommer få lämna över listan.

Det kokar lite varstans i Sverige av missnöje och det kommer nog poppa upp fler demonstrationer likt den för hemlösa pensionärer och Gula Västarna i Norrköping. Det välkomnar jag då jag anser att 1 maj endast är en låtsas demonstration, och har ingen meningsfull påverkan. 

Det är oerhört viktigt att säga sin åsikt och inte tystna. Vi lever i en tid när yttrandefriheten är beskuren, och det finns risker med att tala ut. Sluta aldrig säga din mening och sluta aldrig med att utkräva ansvar och svar på dina frågor från politikerna. 

Jag kommer nog åka in till stan 1 maj och träffa de Gula Västarna, och prata lite vidare om deras engagemang. 

Nina Drakfors, Samhällsdebattör

https://corneliadahlberg.wordpress.com/2019/04/27/vilken-uppslutning/

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)