Swebbtv nyheter den 16 december 2020 om att staten kritiseras för människoexploatering, och bostadsförturer.

Nyanlända invandrare får förtur i kön hos bostadsbolagen runtom i kommunerna, men samtidigt har antalet kommuner som inte tillåter detta ökat från 44 kommuner förra året till 78 kommuner i år.

Riksrevisionen riktar svidande kritik mot svenska staten gällande att utländska personer drabbas av exploatering på arbetsmarknaden och detta gäller särskilt utlänningar. Detta är en del av de problem med lönedumpning som tidigare uppmärksammats och väckt debatt.

Centerpartiet rasar nu i opinionen med 2 procentenheter. Detta troligtvis efter jätte-skandalen med Fredrick Federleys sammanboende med en dömd pedofil.

Ett nytt historiskt fredsavtal har tecknats mellan Israel och Marocko med hjälp av Trump. Länderna ska genast utbyta ambassadörer och starta ett direktflyg sinsemellan, meddelar president Netanyahu.

Strandskyddet ska öka i kustnära kommuner där många bor men i områden där få människor bor ska strandskyddet luckras upp. Detta enligt en utredning som är baserat på januariavtalets 73- punktsprogram. Av Sveriges samlade kustlinje är 12% bebyggd och 88% är obebyggd.

En skandal har briserat som visar att ett läkarbolag i Saltsjöbaden beordrade sina läkare att inte besöka de äldre på äldreboenden, och att sjuka äldre inte skulle skickas till sjukhus för vård. Att utsatta äldre systematiskt har nekats vård är troligtvis en bidragande orsak till att dödstalen har varit så höga i Sverige menar kritiker.

Myndigheten för Press Radio och TV har fattat beslut om vilka svenska nyhetsförmedlare som kommer att beviljas statligt stöd. Beslutet har kantats av misstankar om diskriminering då myndigheten verkar ha gjort undantag från sitt egna regelverk då man nekat Nya Dagbladet och Newsvoice redaktionsstöd. 

Se våra program på våra nya sajt beta.swebbtv.se

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)