Stefan Hanna, Kommunalråd i Uppsala, skrev den 12 augusti en debattartikel i Uppsala Nya Tidning, UNT, där han kräver totalstopp för all asylrelaterad migration till kommunen.

Problemen med brottslighet, skola, vård, bostadsbrist, försörjningsstöd etc. går inte att lösa om man inte snabbt stoppar inflödet och istället försöker integrera de flyktingar som redan flyttat till kommunen, menar Stefan Hanna.

Vi måste börja tala om dessa problem. Regeringen har inte förstått situationen och att man från och med juli i år gör det möjligt att begränsa den egna bosättningen, EBO, i vissa områden löser inte problemet, menar han. Reglerna går lätt att gå runt.

Stefan Hanna tycker att det blir lite löjligt att undanta vissa gator från EBO då detta inte kommer att hindra migranter från att bo på dessa i alla fall. Han menar att användningen av fejk-adresser och liknande då kommer att öka och att incitamentet för olika typ av kriminalitet får en ökad grogrund. Vissa kommuner med stora sociala problem som t.ex. Malmö, Göteborg och Botkyrka har varit tydliga med att de vill inte ha någon inflyttning av migranter alls till sina kommuner, utan att de nu måste få koncentrera sig på att lösa de problem de redan har.

Enligt EBO-lagstiftningen följer en fastslagen penning med den asylsökande om denne flyttar från Migrationsverkets lokaler till eget boende. Detta belopp är dock så pass lågt att det skapar incitament att söka en ökad inkomst på annat sätt. Hanna menar att trots att den överväldigande majoriteten är skötsamma och vill göra rätt för sig, blir konsekvenserna ändå en ökad kriminalitet.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)