SVT:s Uppdrag Granskning - Utredning nedlagd: Visar på att politikerna inte gör allt de kan för att straffa våldtäktsmän då uppklarningsstatistiken första kvartalet 2018 är 7.4 procent för våldtäkter. Givetvis varierar det i landet till hur många våldtäkter som klaras upp men i programmet vittnar polisen om att morden är av högre prioritet och kräver stora resurser. Via den självständiga journalistens Joakim Lamottes facebook står att läsa att polisen inte undersökte en brottsplats samt inte gjorde en fotokonfrontation vid våldtäkt av en 11-årig flicka. Detta fick till konsekvens att våldtäktsmannen friades och kan nu ansöka om skadestånd för den tid han suttit häktad - istället för att utvisas till Afghanistan.

När rättssamhället brister och våldtäktsmän kommer undan straff  - vad får det för konsekvens?

Politikerna har under många år haft vetskap om att män från Mellanöstern och Nordafrika är överrepresenterade vid våldtäkt, och ändå har de fortsatt med samma "öppna ditt hjärta" politik. Varför har de inte lagt resurser på att rättssystemet prioriterar att utreda och straffa våldtäktsmän? Det är enligt min mening inte orimligt att utvisa människor som begår grova brott. Är det inte dags att vi ställer kravet på politikerna att de ska värna om kvinnor och barn främst, inte en ansvarslös invandringspolitik? Hur mycket kommer människor tåla innan de tar lagen i egna händer?

Hur många våldtäktsmän ska få stanna och slippa straff för att de våldtar? 

Politikerna är inte utan makt!

Politikerna har makten att förändra vårt samhälle och har skyldigheten att skydda oss, men när de brister i detta, tror jag att vi snart har många människor som kommer att hämnas på sin dotters våldtäktsman eller mördare. Den utvecklingen måste motverkas!

Nina Drakfors, samhällsdebattör

Se Uppdrag Gransknings reportage

https://www.svtplay.se/video/21445662/uppdrag-granskning/uppdrag-granskning-sasong-20-utredning-nedlagd

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)