I detta program intervjuar Mikael Willgert Katerina Janouch, författare och samhällsdebattör. Detta är andra delen av två.

Vi talar om kulturkrockar och mediernas ansvar. Katerina ger också sin syn på hur feminismen fungerar.

Det typiskt svenska är svårigheten att sätta gränser, säger Katerina. Man bjuder in och är en tillitsfull kultur som vill göra gott. Om det då kommer in kulturer som har en tradition av att ta för sig, inte har förtroende för staten utan bejakar klankulturen, och man skor sig på det man kan, eftersom man tidigare levt i samhällen där den starkaste vinner, så uppstår givetvis problem. Kriminella ser Sverige som ett smörgåsbord, och tar för sig. Detta försöker man lösa utan insikt om de olikheter som styr olika kulturer.

Sveriges agerande som i stor del är naivt, krockar med gränslöshet och våldskapital. Det fungerar dåligt i våra skolor. Rädsla styr, och miljön är våldsam. Lärarkåren styrs många gånger av hot från familjer och man har svårt att bedriva verksamheten som man brukar.

Allt accelererar, och det bemöts inte med agerande, utan undfallenhet. Samhället betraktas som svagt, och drar på sig ett förakt.

Hur rapporterar media om mordet på Samuel Paty i Frankrike? Man beskriver en halshuggning som ett ”knivmord”. Man är dessutom förtegen om att det handlar om islam. Det har uppstått ett nyspråk där man till exempel beskriver en knivhuggning som ”stickskador”, man undviker vissa ord och talar sällan om gärningsmännens identitet och motiv. Man vill också gärna tona ner, och vinkla saker till förövarnas fördel. Det blir också viktigt att påpeka att man inte ska spekulera, men inte när det gäller sådant som media vill kalla ”högerextrema” händelser. Då går det bra att spekulera. Detta är satt i system. Fallet med Tommie Lindh är ett exempel på detta.

Mikael vänder sig till tittaren och föreslår att de som varit med om dessa eller liknande händelser hör av sig till oss på Swebbtv för att berätta. Maila eller ring. (Kontaktuppgifter finns längst ner på varje sida.)

Fria medier är snart de etablerade medierna, fortsätter Katerina. Där försöker man förstå samtiden och förklara den, samt vågar kritisera. Detta gör inte de etablerade medierna idag. De fungerar inte som de ska. Vill de att detta ska ske med Sverige? Men en dag kommer lögnerna att avslöjas.

Allt man gör får konsekvenser. De politiska aktivisterna som drevade mot Reva och stoppade något som var ett bra verktyg för poliserna eftersom de hittade många förövare och kriminella, de är direkt skyldiga till att exempelvis Akilov inte åkte fast. Sveriges Radios Ekot och Dagens Nyheter var pådrivande, de är asylaktivister och har hela tiden varit emot åldersbedömningar av migranter och har försökt sätta käppar i hjulet för liknande åtgärder. Tyvärr ser många dessa fortfarande som trovärdiga medier.

Dagens feminister har urartat och gör mest skada. Det är självklart med lika lön och rättvisa. Sådant som var huvudfokus tidigare. Men idag propageras det mer för att mannen är dålig, att kvinnor är bättre än män, och man har samtidigt som man kuvat mannen, låtit ett mer aggressivt patriarkat från andra kulturer ta plats och förtrycka kvinnor i Sverige. Feminister är sådana svikare, säger Katerina.

Vi har ett samhälle där vi inte behöver en partner för att överleva. Det finns ett stort antal ensamhushåll. Är det lättare att bejaka en relation i lust men inte i nöd?
Den svenska mannen har låtit sig kuvas idag. Den äldre generationen behövde inte ifrågasätta sin manlighet på samma sätt som dagens man.

De demografiska förändringarna idag gör att det är viktigt med framtidstro och att det föds fler barn. Men jag förstår samtidigt att oron för hur framtiden ska bli, påverkar sådana beslut säger Katerina.

Det är viktigt att vi vinner kvinnorna som idag är naiva och inte ser utvecklingen. De är rädda för att totalitära rörelser kommer till makten, men förstår inte att man samtidigt låter sådana rörelser komma in i Sverige och att de dominerar nu på många håll. Detta kommer skapa ett samhälle där kvinnor far illa.

Det är ett stort underskott på kvinnor i den politiska åsiktsfåran som jag tillhör säger Katerina. Detta trots höga tal vad gäller våldtäkter att kvinnor kränks och utsätt på ett sätt som saknar motstycke i modern tid i Sverige. Tyvärr vaknar inte många förrän de blir drabbade själva.

Myndigheterna måste samarbeta mer för att få bukt med alla problem, som till exempel multipla identiteter. Regeringens 34-punktsprogram mot gängkriminaliteten är bara luft och floskler. Det finns inget konkret, och samtidigt blir allt värre i Sverige.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)