SVT presenterade den 4 november ett program i "Dokument utifrån" som syftade till att skapa klimatångest och även ogillande av Donald Trump och alla andra som inte tror på de överdrivna klimatlarmen. Vi menar att det är ett bluffprogram eftersom det är fullt av vilseledande propaganda och information som är överspelad och inte längre relevant.

Vår slutsats blir att SVT har misslyckats kapitalt och måste omformas för att möjliggöra en allsidig och trovärdig rapportering.


Vi har tidigare rapporterat SVT fake news om klimatet.

I detta program tar vi upp en på sätt och vis större skandal inom SVT där man har varit så angelägna att smutskasta Donald Trump, och alla andra som inte tror på klimathotet, att man inte verkar ha förstått att man sänder ett 50 minuter långt reklamprogram för bolaget Exxon, ett av världens största oljebolag.

I programmet tar vi hjälp av teknologie doktor Lars Bern för att reda ut varför ett oljebolag skulle kunna finansiera en film om anklagelser mot det egna bolaget.

Programmet sändes i Dokument Utifrån den 4 November i år. Bolaget Exons namn nämns en gång per minut i genomsnitt och exponeras i bild vid ett flertal tillfällen.

I programmet frammanar man bilden av stora klimatförändringar men när de ska ge exempel får de leta sig upp till en bergsbonde i Anderna som fått sin tomt översvämmad.

Dokument utifråns avslöjanden blir närmast skrattretande. Bland annat påstås att Exxon konstruerat fartyg och oljeplattformar för att klara en minskad isbildning.

Dessutom gör man en stor sak av att Exxon känt till att en ökande koldioxidhalt i atmosfären skulle kunna ge en viss uppvärmning. Men detta var något som den svenska kemisten Arrhenius visade redan i slutet av 1800-talet.

Dokument utifråns program tar också upp stämningar mot Exxon som aldrig skulle gå att driva i en domstol och ett fall som var nedlagt mer än ett och ett halvt år innan programmet sändes.

Först kan det verka obegripligt att ett oljebolag skulle vilja öka klimatångesten. I vårt program reder vi ut det hela och går nästan 50 år tillbaka i tiden för att hitta förklaringarna.

Slutsatsen blir att de globala storföretagen inklusive oljebolagen sedan 50 år skapat rädsla med syfte att få oss att överlåta makt till FN i Agenda 21 och nu i Agenda 2030. Detta propagandaarbete har pågått i 50 år men det är först nu det har eskalerat till den extrema nivå vi ser nu.

En annan  slutsats är att SVT helt har svikit sitt uppdrag och bör stöpas om för att ge en allsidig och trovärdig information.

-----------------

Stöd Swebbtv på olika sätt:

- Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

- Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

- Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

- Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

Stort tack för ditt stöd!!!

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)