Ett samtal om Corona. Denna gång är det docent Ingrid Björkman som säger att EU pyst ihop som en skrumpen ballong efter Corona.

I detta samtal får vi höra Ingrid Björkman och hennes uppfattning om den rådande Coronapandemin. Ingrid Björkman är docent i litteraturkunskap och har tidigare varit med i Swebbtvs flera gånger, bl.a. i Lördagsintervju 25.

Ingrid har svårt att förstå den kris som Coronapandemin skapat. Hon jämför med hur vanliga influensaepidemier, som också kan vara farliga för t.ex. äldre människor, brukar passera utan någon större uppmärksamhet. Även när vanliga influensor går, brukar många äldre fara illa.

När det gäller dagens situation så är det ju inte Coronaviruset i sig de dör av utan underliggande sjukdomar och bräcklighet menar hon. Men konsekvensen av att ta detta virus på så stort allvar som det görs är mycket allvarlig, anser hon. Nedstängningarna som beordras kommer leda till mycket stort elände för människor och samhällen. Mycket större än själva Coronaviruset. Ingrid ställer sig frågande till vad det är som gör att så många är mottagliga för den här hysterin. Hon anser att hysterin är helt irrationell. Hon funderar på om det är människors osäkerhet, skapad i och av det mångkulturella samhället, som ligger bakom.

När hon får frågan om hur hon uppfattade statsminister Stefan Löfven i sitt TV-tal till nationen beskriver hon att hon uppfattar situationen som löjlig. Där står Löfven och andra ministrar med svenska flaggor i bakgrunden och uppför sig som om de vore svenska nationalister. Detta när de under åratal har betett sig nedlåtande mot Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna som har försökt att värna det svenska. Hon anser att deras trovärdighet i detta utspel är mycket lågt. Det är visserligen en bra sak att sluta upp för Sverige, men det borde de gjort för länge, länge sen. Detta är bara en show menar Ingrid.

Ingrid tar upp att somaliska människor har varit överrepresenterade bland de som dött i Sverige. Då hon själv har arbetat i på den afrikanska kontinenten och sett dessa folks sätt att leva så är hon inte är speciellt förvånad över detta. Hon beskriver ett från svenskar annorlunda sätt att agera när någon är sjuk. Hon beskriver att det är vanligt att flera människor kommer till den som är sjuk och att sjukdom därför lätt förs vidare.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)