Lars Bern har skrivit boken "Den metabola pandemin". Lars föreläser via Swebbtv och vi får ta del av en gedigen genomgång gällande hur kosten gör oss sjuka. Vill du förbättra din hälsa är det kosten som kan ha en avgörande effekt.

Lars Bern gör en stor insats för folkhälsan genom sin bok. För några år sedan blev de som kritiserade aktuella kostråd dumförklarad. Annika Dahlqvist, en läkare, blev anmäld när hon rekommenderade kost som uteslöt socker och vitt mjöl. Annika vann mot anmälan då hennes kostråd inte var ovetenskapliga. SVT gjorde ett inslag om socker och kolhydratfrikost där deltagare med diabetes 2 fick testa om kosten kunde förbättra deras blodsocker. Samtliga deltagare förbättrade sitt blodsocker. Debatten har sen dess funnits om kostens påverkan men tyvärr inte fått riktigt genomslag inom sjukvården. Det finns läkare som vill skriva recept på kost då de vet dess betydelse men det är fortfarande för kontroversiellt. 

Hur stor betydelse kan ett kostombyte ha för att förbättra hälsan och eventuellt bota sjukdom? Det finns många som vittnar om att när de bytte kosten från socker och kolhydrater blev de friska från diabetes 2.

Det finns en särskild berättelse som jag personligen vet är helt sann. En vän till mig botade sig själv från hjärtsvikt. När han fick sin diagnos blev han medicinerad och fick stora biverkningar av medicinen. Han började då utforska på egen hand genom att undersöka forskningsresultat på de mediciner han hade och hur mycket dessa förväntades förlänga livslängden. Han blev förvånad då ursprungsforskningen visade att det var oerhört liten effekt. Då bestämde han sig för att sluta med medicinen och ändra sin kost. Det slutade med att han blev friskförklarad av sin läkare men det berodde inte på medicinen för den tog han inte, utan det berodde på kostomställningen samt att han lade till vitaminer som skulle vara bra för hjärtat. Mer om hans berättelse kan du läsa i nedan länk. 

Är Lars Berns bok om hälsan och kosten livsviktig? Ja, jag tror med tanke på exempel ovan, och utifrån det Lars påtalar, att om du gör din egen undersökning och ändrar kosten så kan det förlänga ditt liv. 

Nina Drakfors, samhällsdebattör 

https://newsvoice.se/2014/07/botade-obotlig-hjartsvikt-med-hjalp-av-google-traning-och-kosttillskott/

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)