Välkomna till årets första Swebbtv Nyheter, 5 januari 2021.

Censuren fortsätter på youtube med oförminskad styrka, förra veckan stängdes även kanalen Svegot ned. Detta utan förvarning eller tidigare varningar.
Swebbtv kommer nu att erbjuda en öppen plattform som ett alternativ till youtube där olika aktörer kan lägga upp sitt material under eget ansvar. Plattformen kommer att finansieras genom annonsering. Vi menar att Svensk lag ska sätta gränserna för vad får publiceras, inte godtycke.

Under denna Coronakris har alltfler företag valt att använda det amerikanska programvaran Zoom för att kunna hålla digitala möten. Nu framkommer det att Zoom går kommunist-Kinas ärenden och censurerar möten i realtid.

Inga större störningar efter att nya avtalet mellan EU och Storbritannien börjat gälla. 76% säger sig ha ganska litet eller mycket litet förtroende för Dan Eliasson och förtroendet för statsminister Stefan Löfvén rasar.

I en intervju med Expressen öppnar statsepidemiolog Anders Tegnell för att det kan bli aktuellt att ha en diskussion om man ska få lov att resa inom landet eller eventuellt uppsöka restauranger om man inte har blivit vaccinerad. Detta är ett skeende som kritiker har varnat för ända sedan epidemins början.
Japan kommer att flytta över allt mer produktion från Kina till Vietnam. Man vill framöver fördela sina investeringar för att minska sårbarheten och den Japanska staten hjälper till finansiellt för att genomföra detta. Vietnam har hanterat Covid-19 på ett sätt som gynnat landet finansiellt.

En brittisk domstol slog på måndagen fast att Wikileaks-grundaren Julian Assange inte ska lämnas ut till USA detta på grund av hälsoskäl. Mexico har nu gått ut med att de vill erbjuda assange en fristad.

I Mexiko inleddes massvaccineringen mot coronaviruset den 29 december. En av de läkare som var först ut med att vaccineras men Pfizeer/Biontechs vaccin intensivvårdas nu efter att ha drabbats av allvarliga komplikationer. samnytt.se/lakare-intensivvardas-efter-vaccinering/

Imorgon onsdag ska Mike Pence räkna elektorrösterna men nu höjs röster för att skjuta fram rösträkningen av bland av Ted Cruz.

Vi önskar er en fin trettondagshelg och vi ses igen på fredag.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)