I dagens avsnitt av Erik & Matti inleder vi naturligtvis med ett klipp av Stefan Löfven från den redan beryktade intervjun i senaste Agenda. Vi förundras över att man låta en så pass oinsatt person sätta sig ned och ta en längre intervju när stämningen är så pressad med anledning av den eskalerande kriminaliteten och vi undrar därtill hur Löfven själv kan tro att han ska kunna klara den med sitt vanliga svammel. Vi tror, och Matti sade det redan för några avsnitt sedan, att Löfven inte kommer att klara den här mandatperioden. Han har helt enkelt gjort bort sig för mycket och visar inga tecken på bättring. 

Vi går vidare och diskuterar Reinfeldt senaste utfall mot Danmark som bygger på att världskrig nu hotar eftersom de förstärker gränsen mot Sverige med kontroller. Vad Reinfeldt beträffar gör vi en lättare psykologisk analys och spekulerar i vad det är som gör att en person väljer att vara så polariserande och nedlåtande mot meningsmotståndare efter den politiska karriären. Det kan bero på narcissistisk självhävdelse eller på något annat, men det är lika märkligt som otaktiskt hur hans egen synpunkt. Kanske tjänar han fortfarande tillräckligt mycket pengar som frilansande ”öppna-era-hjärtan-helgon”?

Ulf Kristersson får sin släng av sleven eftersom han med armbågen bett om ursäkt för sitt partis agerande gentemot dem som varnat för den här utvecklingen. Det är minst sagt för lite och försent. Dessutom frågar man sig hur genuint det är att börja pudla bara för att opinionen sviker och man sannolikt tappat platsen som näst största parti. Vi konstaterar att såväl socialdemokrater som moderater som andra sjuklövspartier måst förlora så mycket förtroende som möjligt eftersom de rätt och slätt är bedragare. 

Efter denna tunga inledning av sågningar går Matti lugnt igenom hur man hanterar stress som bland annat kan uppstå just på grund av samhällsutvecklingen. Att IS-krigare får återvända till Sverige, att döda svenskar hittas efter tre år samt att Assange aldrig får lugn och ro är andra ämnen som diskuteras.

Titta och njut!

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)