Swebbtv Nyheter 28 maj 2020 om Turkiet, EU-avtal, människohandel och mycket annat.

Turkiet har ockuperat en liten del av ett omstritt grekiskt territorium vid floden Evros. Detta är ytterligare en eskalation av det migrations- och gränsbråk som pågått under en längre tid mellan Grekland och EU på ena sidan och Turkiet på den andra sidan.

Det avtal som ska reglera den framtida relationen mellan EU och Storbritannien efter att övergångsavtalet löper ut i slutet av detta år har strandat.

Under jan-april delades det ut 32 630 nya uppehållstillstånd i Sverige, detta trots Covid-19 pandemin

Den omfattande människohandeln med migranter till Storbritannien forsätter. Den franska Marinen eskorterar varje dag överfulla flyktingbåtar till brittiskt terrotialvatten. 

Joe Biden avslöjad i korruptionsskandal i läckta inspelade samtal mellan dåvarande vicepresident Joe Biden och Ukrainas dåvarande president Porosjenko. 

Donald Trump ska under tysthet tagit kontroll över och ha inlemmat den privatägda banken Federal Reserve under the Treasury Departement under de två senaste veckorna i mars.

Bilbränder och bombhot i Upplands-Bro efter tillslag mot kriminella.

En ny studie visar att miljardärerna i USA har blivit betydligt rikare under coronakrisen.

Vita huset planerar att motverka vänstervridning på sociala medier.

Asylaktivisten Fatemeh Khavaris id-handlingar användes av en afghansk kvinna för att ta sig in i EU.

Sverige ska få en ny myndighet för psykologiskt försvar, det föreslår en särskild utredning till regeringen. Myndigheten ska bland annat verka för att motverka desinformation och utländska påverkanskampanjer.

Swebbtv har följt frågan med att i de äldres bostäder som tvingas flytta från sina hem och bostäderna används istället som migrantbostäder. Se vår intervju med Anita Nilsson, psykiatriker, som berättar om de äldres situation i Sverige.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)