Swebbtv Nyheter 4 november 2020 om USA-valet, asylboenden, IS, Paypay samt mycket annat. 

Efter en extremt spännande valprocess ser det ut som att Donald Trump kommer att segra i presidentvalet.

Asylboenden ska stängas över hela landets och koncentreras till storstäderna. Migranterna är upprörda efter beskedet. Migrationsverket har nu varslat ca 250 anställa. Samtidigt strömmar det in nya migranter varje vecka trots att gränserna sägs vara stängda och trots Corona-pandemin. Här ser vi hur FN-personal eskorterar migrantmän på Arlanda in i Sverige. Under oktober månad fick 7 322 uppehållstillstånd. Hittills i år har 75 460 fått uppehållstillstånd.

Islamiska staten har nu tagit på sig terrordådet i Österrike och den terrorist som sköts ihjäl visade sig vara född i Österrike, men hade Albanska rötter. Efter att han hade gjort försök till att ansluta sig till IS hade han satts i fängelse, men släppts ut tidigare på grund av ungdomsrabatt. Mannen hade svurit trohet till IS på en video strax innan dådet. Österrikisk polis har nu gripit ytterligare 14 stycken misstänkta.

En jätteläcka har skett hos Folksam ändan sedan 2005. En miljon personers personuppgifter såsom personnummer och IP-adresser har läckts ut till Google, Facebook och Microsoft. Läckan är nu stoppad och uppgifterna ska raderas hos de digitala jättarna under morgondagen menar Folksam.

Paypal öppnar nu upp för att man ska kunna använda Bitcoin som betalningsmedel på sitt Paypal-konto och menar att övergången till digitala valutor är oundviklig rapporterar Dagens Industri. Tjänsten är tänkt att vara igång i början på 2021.

I veckan gick Journalisterna Ingrid Carlqvist och Maria Celanders rättegång av stapeln. Rättegången handlar om ett påstått åsiktsbrott.

Tack för att ni har tittat vi ses igen på fredag!

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)