Välkomna till veckans Swebbtv Nyheter 31 januari 2020 om Greta Thunberg, Jeffrey Epstein, Brexit, plastskatt och mycket mer.

Vi börjar med Sverige och Greta Thunberg

Under en strejk i Stockholm där Greta och ett fåtal sympatisörer samlats, hade hon 8 st säkerhetsvakter. När Kanadensiska Rebel medias reporter försökte ställa några frågor blev han bryskt avbruten och knuffad av hennes säkerhetspersonal.  När reportern frågade vakterna vem som betalade deras löner så vägrade de att svara och menade att han var farlig för dem. Klippet har blivit viralt och många undrar vad det är för vakter och varför de är så aggressiva.

Åldringsbedragarna

Fem män sitter nu anhållna misstänkta för de grova bedrägerierna mot äldre. Det var i måndags den 27 januari som polisen i region syd gjorde ett tillslag mot det kriminella nätverk som har lurat de äldre genom att bland annat klätt ut sig till poliser.

Assistansbedrägeri

Man i Örebro lurade till sig 15,6 miljoner från försäkringskassan genom att påstå att han var allvarligt sjuk och rörelsehindrad. Mannen har gått till Moskén i Örebro, han har gått och handlat utan att ha några som helst problem med att röra sig enligt polisens filmer. Han ska också ha åkt till sitt hemland Iran, på semester. Rättegången kommer att inledas under februari månad. Försäkringskassan upptäckte bluffen efter anonyma tips. Utöver den huvudmisstänkta är två av hans assistenter, misstänkta för assistansbedrägeri, nu släppta. Åklagaren Anders Persson menar att det inte lönar sig att åtala dessa då de misstänkta troligtvis skulle få en villkorlig dom.  Budgeten för assistansersättningen uppgår för år 2020 till cirka 24 miljarder kronor. Assistansbedrägerier har blivit ett stort problem som kostade 4 miljarder år 2017 enligt försäkringskassan.

Koldioxid skall tryckas ner i marken

Tidigare i veckan kom en utredning med förslag om att koldioxid från olika industriverksamheter ska tryckas ner i marken. Totalt handlar det om ca 10 miljoner ton och en årlig kostnad av 10 miljarder kronor. Vi har frågat vår vetenskapliga kommentator Lars Bern vad han anser om detta.

Den minskande kontanthanteringen

Mängden kontanter har halverats de sista 12 åren. Vi har tittat närmare på konsekvenserna av denna utveckling.

USA och Jeffrey Epstein

Historien om den amerikanske skandalmiljardären Jeffrey Epstein tog inte alls slut när han hittades död i sin häktescell 10 augusti. Nu dras snaran åt kring Epsteinsexhärvans mest kända namn – den brittiske prinsen Andrew.

BREXIT

Storbritannien blir allt mer självsäkert kring Brexit och i sitt sätt att bemöta EU. I onsdags togs det sista beslutet i EU-parlamentet.

Plastskatten

I onsdags togs beslut i riksdagen om den omdebatterade plastpåseskatten, som stöddes av alla partier utom Moderaterna och Sverigedemokraterna. Nu återstår frågan om hur detta ska hanteras i butikerna.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)