Gefle Dagblad skriver augusti 2015 ett reportage om Gävle politikernas besök i moskén Al-Rashideen. Det framgår i reportaget att det inte kommit fram någonting om extremism eller sympatier för våldsbejakande islamism i Gävle.

Nu 2019 har moskéns imam, Abo Raad och hans 34-åriga son tagits i förvar av Säpo och ska utvisas, med högsta sannolikhet på grund av att de är ett säkerhetshot och ingen av dem är medborgare i Sverige. Jag kan inte hitta sonens namn i Expressen, de skriver så här: "Gävleimamen Abo Raad togs i går i förvar av Migrationsverket tillsammans med sin son". Det gör mig nyfiken på vem sonen är eftersom de inte vill nämna hans namn.

Det framgår via Expressen att imamens son som ska utvisas tillsammans med honom är 34 år. I Gäfle Dagblads reportage så framgår det att Abo Raads son heter Raad Al Duhan. Jag kontrollerade via Ratsit namnet Raad Al Duhan i Gävle, det finns bara en sådan person och är 34 år.

Det är med stor sannolikhet samma person/son som jag hittar via Ratsit och som i flertalet olika artiklar hyllas för sina integrationsskapande åtgärder. Det är även han som i en artikel uttalar sig om hur han bjöd hem SD-politikerna med anledning av hur han tyckte de uttryckte sig på Facebook - han var trött på muslimhatet.

Raad Al Duhan är grundare till Gefle Legend club, boxning för ökad integration och han framställs som en eldsjäl, "kan bli årets eldsjäl". 

Politikerna besökte moskén 2015 som Abo var imam i, och nu ska han och sonen utvisas. De kvinnliga politikerna tog även på sig slöja vid moskébesöket. Och en politiker nämnde att hon ville veta mer om deras lagar. Detta var alltså i Sverige 2015 och i Sverige gäller svenska lagar, så varför aktuell politiker ville veta mer om "deras lagar" är oklart.

Vad ska vi med naiva politiker till? Varför skriver inte media ut imamen sons namn? Hur kommer det sig att imamen ska utvisas efter 23 år i Sverige? Hur kommer det sig att imamen och sonen inte hade svenskt medborgarskap? Hur kommer det sig att media låtit sonen framträda med sitt integrationsprojekt och middagsbjudning med SD, men inte granskat honom i samband med sin koppling till moskén? 

Många frågor och jag hoppas verkligen media granskar den våldsbejakande islamismen och extremismen som finns inom islam, och inte bara högerextremismen. Enligt Säpo finns det minst 2000 våldsbejakande islamister i Sverige, och om vi inte skapar en handlingsplan till hur vi ska hantera dessa lär vi bli lurade om och om igen.

Om media som låtit Raad Al Duhan få mediaytrymme, tagit kontakt med Säpo, hade de då fått information som fått dem att inte skriva hyllningsartiklar? Utan istället granskat honom? Borde inte varningsklockorna ringa när han förvägrats medborgarskap? Det borde inte ha varit så svårt för media och kommunpolitiker att granska. 

Gefle Dagblad har under många år granskat moskén, och gjort ett beundransvärt arbete. 

Var politikerna och journalisterna verkligen så här naiva, eller hade de en annan agenda?

Nina Drakfors, Samhällsdebattör

https://www.gd.se/artikel/politikerna-besokte-gavle-moske-for-dialog?fbclid=IwAR19KYw90_qd7KHqkKGz-8yFhw1G2SM1ZXaA0unLA1_hMQwn5Gj7Pdr0XUE

https://www.expressen.se/nyheter/kand-gavle-imam-tagen--familjen-utvisas-till-doden/

https://www.helahalsingland.se/artikel/terroristfinansiar-kopplas-till-grundandet-av-gavle-moske

https://www.gd.se/artikel/gavles-moske-vill-sprida-extrem-tolkning-av-islam

https://www.gd.se/artikel/abo-raad-bjods-in-till-sveriges-riksdag-for-att-tala-om-gavle-moskes-arbete-mot-extremism

https://www.arbetarbladet.se/artikel/trottnade-pa-muslimhat-bjod-sd-politiker-pa-middag

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)