Linda Snecker från Vänsterpartiet försöker i ett svar härska genom att blåsa upp sig själv som kunnig inom Sveriges statsbudget. Med tanke på att hon inte förstår hur en ansvarslös migrationspolitik medför underskott i kommuner och regioners budget, ska hon nog tagga ner sin narcissistiska grandiosa läggning. Hon beskrivs nu på sociala medier som ekonomiförnekare.

Linda Snecker - ekonomiförnekare 

Hittade nedan bild på Facebook. Den visar en hel del om Linda Sneckers ekonomiska kapacitet som helt verklighetsfrånvänd. Jag påstår inte att jag är ett geni inom Sveriges statsbudget men att förstå hur volymökningen påverkar välfärden är inte svårt att räkna ut, och man kan ta del av via artiklar från media i ämnet. Jag gör ett axplock från kommuner och regioner som har ekonomiskt underskott, och därav måste göra som det så fint kallas "effektiviseringar", neddragningar och skattehöjningar.

Jag anar att Linda med delvis rätt skulle påstå att skattesmitarna och att de rika blir rikare, är problemet med de underskott som finns i kommuner och regioner. Men med hennes resonemang så kan vi låta de 60 miljoner som är på flykt komma till Sverige och det skulle inte påverka vår välfärd på nått sätt. 

Citat: "välfärd och antalet migranter påverkar inte varandra". Jag påstår att Lindas uttalande är ett fejkpåstående, då det via statens utredning 2015:95 gällande migration, en åldrande befolkning och statens finanser. Där framgår att migrationen har stora påfrestningar på den statliga ekonomin.

Och för den som vill ha ännu mer fakta kan man ta del av nationalekonomen, Ruists rapport där han studerat flyktinginvandringen, huruvida den är en kostnad eller bidrag för statskassan. Det som han kom fram till var att nettokostnaden för en genomsnittlig flykting under hela dennes livstid i Sverige till i genomsnitt 74.000 kr per år. 

Här är en del av verkligheten 2019 Linda Snecker som kommuner och regioner står inför, och detta kan inte lösas med fler skattehöjningar för folket. 

Kalix - 34 miljoner saknas i kommunens budget och det beskrivs i media som att ett stålbad väntas.

Filipstad - nyanlända flyttar från andra kommuner till Filipstad och kommunens försörjningsstöd har nästan tredubblats - från 10 miljoner till 28 miljoner. Kommunalrådet från Socialdemokraterna vill se ett nationellt ansvarstagande för försörjningskostnaderna för de nyanlända. Kommunchefen är upprörd över att staten inte tar sitt ansvar, utan dumpar migrationskostnader på redan hårt pressade kommuner. 

Kommunen behöver 50 miljoner kronor om året för att försörja migranterna enligt kommunalrådet från Socialdemokraterna Per Gruvberger. Kommunen måste spara 40 miljoner på ett par år och neddragningar väntar. Förra årets katastrofresultat beror på minskat stöd från Migrationsverket.

Norrköping - pratar politikerna om 2.2 miljarder i underskott under fyra år. Jag bor numera i staden sedan maj 2018, och min bedömning är att Norrköping kastat ut pengar oansvarigt och är nästa Malmö.

Nässjö - ska på grund av ett underskott mellan 60-70 miljoner spara in 100 tjänster. Grattis alla anställda som får en ökad arbetsbelastning. 

Östergötlands region - 2018 en halv miljard i underskott.  skattehöjning väntas med 85 öre från 2020, ska ge 850 miljoner till budgeten. 

Eskilstuna -  back 169 miljoner sämre än budget. Kostnaderna ökar på grund av försörjningsstöd och stöd  till barn och unga. Vilket är samma sak för många kommuner att omhändertagandena ökar av barn och unga och dessa placeringar kostar massor. Nedskäringar och inköpsstop råder, och man är restriktiva till nyanställningar.

Luleå - ska under ett par år spara totalt 450 miljoner, vilket är inklusive det bidrag kommunen förlorar vid kostnadsutjämningen som minskas från staten. 

Sjukhuset i Göteborg - Sahlgrenska har i fjol gjort neddragningar men det är inte tillräckligt och man ska dra ner på personal samt eventuellt stänga vårdenheter.

Falu - 2018 kommunens ekonomi störtdyker tappar över 40 miljoner mot budget - 2019 klarar inte kostnaderna och startar sparprogram. Läget för ekonomin är allvarligt och orsakerna till årets underskottet i årets prognos är som tidigare - försörjningsstöd, kostnader för personlig assistans, familjehem och HVB-hem. Har tagit emot cirka 1000 nyanlända de senaste åren och har sämre integration än genomsnittet.

Emmaboda - 20 miljoner back.

Bengtsfors - kan få ett underskott med 21 miljoner.

Linköping - ekonomiska problem, utanförskap får socialbidragen att skena.

Hässleholm - tvingas chockhöja skatten på grund av arbetslösa migranter.

Karolinska universitetssjukhuset varslar 550 anställda på grund av ekonomiskt krisläge - Bakgrunden är att Karolinska behöver spara drygt en miljard kronor under 2019. Detta trots de 725 miljoner kronor som Region Stockholm skjutit till för året

De jag för fram ovan är bara ett axplock, vi går mot ekonomiskt svåra tider på grund av en ansvarslös migrationspolitik. Men det kommer vi aldrig höra Linda Snecker erkänna, för hon bedriver en politik som skapar nedskärningar, skattehöjningar och ökad arbetsbelastning för medarbetarna. Hon tror att vi kan ha en obegränsad invandring och att det är bara att ge allt åt alla, men det är du som betalar för hennes gränslösa politik och ideologi. 

Nina Drakfors, samhällsdebattör

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)