Vilka slutsatser kan man dra av att män i övre medelåldern med hög utbildning inom naturvetenskap och som haft ledande befattningar inom akademi och näringsliv visar sig vara nationalister och skeptiska till klimatlarmen, massinvandringen och vegetarisk kost? 

Sveriges radios vetenskapsredaktion misstänkliggör denna grupp där professor em. Peter Stilbs blir ett exempel.

I programmet får vi höra redaktionens chef Ulrika Björksten samt analys av psykiater Thomas Jackson.


Peter Stilbs blev kontaktad av Sveriges Radio för att delta i Vetandets värld som sändes den 5 september i år.

Han förespeglades att det skulle handla om de överdrivna klimatlarmen och att han skulle förklara varför han inte trodde på larmen.

Istället blev han uthängd som tillhörande en tvivelaktig grupp "klimatskeptiker" eller "klimatförnekare".

Enligt en forskare från Chalmers som deltog i programmet är det män över 55, ofta med hög naturvetenskaplig utbildning och som tidigare har haft ledande befattningar inom akademi eller näringsliv.

Dessutom sammanfaller det med att de är konservativa och "främlingsfientliga". 

En doktor i psykologi framträder också i programmet och förklarar att de dessutom anser sig stå över djuren och de har speciella attityder till vegetarisk mat bland annat.

I Swebbtv´s program med Peter Stilbs får vi en mängd exempel på klimatlarm som inte slagit in. Bland annat från miljökonferensen i Stockholm 1972 då man sa att vi har 10 år på oss för att undvika katastrofen. Vi verkar ständigt ha "10 år till katastroofen".

För att bättre förstå det vi i programmet kallar domedagsprofeterna talar vi med dr i psykiatri Thomas Jackson som förklarar att domedagsprofeten är en arketyp och att larmen väcker reflexer i vårt medvetande.

Han menar också att samtalet blir primitivt när man talar om vilken grupp en person tillhör istället för att diskutera argumenten.

Han kopplar analysen även till cheferna inom media och hur många av dem fungerar. Han anger också den ledande arketypen för dessa chefer.

I programmet får vi också höra ett samtal med Ulrika Björksten som är chef för vetenskapsradion och som står bakom programmet och dess upplägg.

En märklig omständighet är att man i programmet låter Pär Holmgren, som arbetar för ett försäkringsbolag med att sprida klimatlarmen, få uttala sig i vetenskapliga frågor där han saknar kompetens utan att bli motsagd.

För att hitta mer information om klimatet, gå in på klimatupplysningen.se

-----------------

Stöd Swebbtv på olika sätt:

- Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

- Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

- Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

- Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

Stort tack för ditt stöd!!!

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)