Vi har erbjudit Sveriges partiledare att delta i Swebbtv Lördagsintervju. Först att acceptera detta erbjudande är Gustav Kasselstrand, ledare för Alternativ för Sverige (AfS).

Sammanfattning:

Gustav Kasselstrand berättar att Researchgruppen tidigare kunde skrämma folk men det fungerar inte på samma sätt längre. Ett trendbrott är att folk vågar säga vad de tycker och att många känner att de behöver rädda sitt land.

Han anser också att Moderaterna skulle behöva be om ursäkt och ta avstånd från Fredrik Reinfeldt.

I programmet diskuteras tre profilfrågor för AfS:

  1. Återvandring
  2. Motverkande av korruption i riksdag och myndigheter
  3. Platt skatt med samma skattesats oavsett inkomst

Han anser att partiet är ett konservativt parti som inte är helt olikt de ”gamla” moderaterna men skiljer sig på vissa punkter kopplade till social rättvisa

Han är positiv till allmän värnplikt, vinster i vården, nationalism, Trump och fördjupat samarbete med Ryssland men är skeptisk till privata skolor, NATO, EU och islam i Sverige.

Gustav Kasselstrand är 31 år. Född i Valdemarsvik, har en examen i nationalekonomi från Handelshögskolan i Göteborg. Har de senaste åren läst en MBA med inriktning mot finans.

Han har förutom engagemanget inom SD även arbetat inom näringslivet vilket är något som värdesätts inom AfS. Han berättar att han har inspirerats av personer som Gustav III, Donald Trump, Marine Le Pen eller Hans Christian Strache i Österrike

Gustav nämner Ian Wachtmeister som en av få svenska politiker som är intressanta att studera.Gustav tror att han skulle ha gillat att se den förändring som nu sker i Sverige.

Det är en stor omvälvning som pågår i Sverige, större än i andra länder. En orsak är att arrogansen från etablissemanget har varit ovanligt stor vilket har öppnat för detta och för Sverigedemokraternas exempellösa framväxt.

Socialdemokraterna försökte för några månader sedan lyfta fram invandringsfrågan men blev oroliga för opinionen och la sen locket på istället. Tittar man på almedalstalen är det bara Jimmie Åkesson som talar om invandringen. De andra bedömer att det inte skulle gynna deras partier.

Moderaterna skulle behöva ta avstånd från Fredrik Reinfeldt och be om ursäkt,

Expo, Researchgruppen och ETC fungerade som lakejer till mediejättarna men är idag en parentes och ingen bryr sig om dem. Ett trendbrott är att folk idag vågar säga vad de tycker.

Tidigare kunde Researchgruppen skrämma folk genom att fotografera på möten men inte heller det fungerar på samma sätt längre eftersom folk känner att de har ett land att rädda.

Folk har också fått upp ögonen för att medierna är oärliga. Dessutom har alternativ media och sociala medier seglat upp som betydande aktörer.

Kasselstrand anser att många partier är oärliga och bara gör det som är bra för partiet men struntar i hur det går för Sverige.

De flesta som kan stödja AfS har tidigare röstat på SD och är missnöjda med SDs anpassning till andra partier men han vill ändå inte se AfS som ett missnöjesparti.

Partier som inte pratar om återvandring kan inte lösa Sveriges problem. En annan profilfråga är förändringen av riksdagens sätt att arbeta och införande av författningsdomstol.

Gustav anser att riksdagen är korrupt och att partierna bestraffar duktiga och självständiga ledamöter genom att inte föra upp dem till omval. Han anser att frågan om riksdagens arbetssätt har fått bra gehör bland väljarna.

En annan profilfråga är platt, dvs proportionell, skatt. Samma procentsats oavsett inkomst.

I profilfrågorna är AfS inte helt olikt de ”gamla” moderaterna. Gustav Kasselstrand tänker att den tidigare moderatledaren Gösta Bohman skulle ha sympatiserat med AfS idag.

Gustav anser att värnplikten ska återinföras i full skala. Värnplikt för män och totalförsvarsplikt för kvinnor.

Han anser att skolan är viktig som nationell samlingsplats oavsett bakgrund. Dessutom har det varit problem med skolor som lagts ner vilket gör att han personligen är skeptisk till friskolor.

Däremot är han inte skeptisk till vinster i vården eftersom patienterna inte är uppbundna på samma sätt.

Återvandringen ska ske genom att lägga ner migrationsverket och istället starta ett återvandringsverk som har till uppgift att genomföra återvandringen så smidigt som möjligt. De som ska återvandra, men som inte kan eller vill göra detta, får istället skickas till tredje land som vi tecknar avtal med. Detta system praktiseras av Australien.

I princip ska det inte vara svårare att lösa återvandringen än att genomföra den invandring vi har haft. En skillnad är förstås att medierna har stött invandringen vilket också har tvingat politikerna i denna riktning. Därför behöver man förklara krig mot medierna.

Kasselstrand räknar med att socialdemokraterna efter valet på ett eller annat sätt kommer ”snirkla” till sig statsministerposten med stöd av moderaterna.

Han berättar också att AfS vill återinföra riksrätt för politiker som agerar brottsligt och även tjänstemannaansvar.

Hets-mot-folkgrupp-lagstiftningen ska tas bort.

En obesvarad fråga är hur medier, globalister, vänsterpolitiker m.fl. kommer försöka återta initiativet.

Påståenden om påverkansoperationer från ryska troll anser han vara rena fantasifoster. Hotet mot den svenska debatten kommer framförallt från svenska mediehus.

Det är inte omöjligt att Sverige har 30% muslimer år 2050 ifall inte återvandring påbörjas.

No-Go zoner ska motarbetas med hårda tag och återvandring.

Nationalism är en stark positiv kraft som handlar om kärlek mellan personer som har ett gemensamt ursprung och där också banden till förfäder och kommande generationer är viktiga.

Dessutom framkommer i den avslutande frågedelen att han är positiv till allmän värnplikt, vinster i vården, nationalism, Trump och fördjupat samarbete med Ryssland men är skeptisk till privata skolor, NATO, EU och islam i Sverige.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)