I veckans avsnitt av Erik & Matti inleder vi med att kritisera Pride-rörelsen, givetvis med glimten i ögat. Vi konstaterar att det gått från ett måhända välment solidaritetsuttryck med homosexuella, till ett kommersiellt hjärntvättningsexperiment som griper kring sig och inte kommer att ge sig förrän hela samhället är HBTQ-certifierat. Att det är fel väg att gå att försöka provocera så mycket som möjligt och sedan själv bli provocerad när en utomstående kritiserar jippot. Slutsatsen blir att om man uppför sig som folk så är det ingen som bryr sig om vad man gör privat och för övrigt har ingen med det att göra heller.

En tittarfråga som kommit in behandlas och den handlar om att man sannolikt inte kan ha ett tolerant och fritt samhälle om man föser samman för stora mängder av olika människogrupper som inte har något gemensamt och man heller inte skapar förutsättningar för positiv samexistens. Ingen kan veta säkert, men vi kan konstatera att vi går en politisk utveckling till mötes där kraven på positiva förändringar och lösningar av stora problem kommer att öppna för alltmer auktoritära ledare. 

Matti har via en kontakt fått lägga vantarna på riktlinjerna för den nya vårdguiden och hur mycket, eller rättare sagt hur litet, det ska kosta för papperslösa invandrare att ta del av svensk sjukvård i jämförelse med vad det kostar för alla som har följt de regler som man ställt upp.

Matti går sedan vidare och berättar om hur våldtäktsstatistiken ser ut, vilken föga förvånande vittnar om att utomeuropeiska invandrare är kraftigt överrepresenterade, samt hur kriminalvården och socialtjänsten misshandlar offren och gullar med brottslingarna. Återigen tvingas vi se sanningen i vitögat och erkänna att Migrationsverket inte har gjort sitt jobb eftersom man släppt in människor som inte kunnat eller velat redovisa vilka de är eller varför de vill komma till Sverige. Tanken att det är en enda stor industri som ett fåtal tjänar pengar på och alla vi andra finansierar ligger nära till hands.

Nästa ämne vi diskuterar är de fyra kvinnorna i "the Squad" som för ett politiskt krig mot Donald Trump utifrån en identitetspolitisk agenda. Dels konstaterar vi att Trump är en mästare på att krossa sina fiender och dessutom göra det på ett underhållande och populistiskt sätt, samtidigt som vi höjer ett varningens finger eftersom vi inser att den politiska kartan dras längre och längre vänsterut och i och med det ökar risken för våldsamma konflikter eftersom människor till slut får nog och inte kan lösa sina problem på demokratisk väg.

Den amerikanske rapparen ASAP-s vendetta med det svenska rättssystemet kommer på tal och vi gör oss lustiga över hur mycket prestige det ligger i åklagarens verbala attacker på amerikanen. Vi ställer oss även frågande till hur två afghaner lyckas polisanmäla ASAP för dennes ingripande under attacken på hans livvakter. Vi spekulerar slutligen kring Tommy R´s fängelsestraff och det faktum att de rättsvårdande myndigheterna verkar gå omvägar för att han ska hamna i så farliga situationer som möjligt inne på fängelset och tanken att han är ett hot mot mörka makter ligger nära till hands. 

Sist men inte minst tar vi återigen upp frågeställningen kring vad man kan göra för att aktivera sig och bekämpa förtrycket och vi återvänder till att man måste försöka arbeta i sin inflytandecirkel och demonstrera vad man tycker inför de människor man kan utöva inflytande på. Det finns ingen mening med att vinna en diskussion om det inte innebär att någon ändrar uppfattning.  

------------------

Stöd Swebbtv på olika sätt:

- Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

- Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

- Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

- Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)