Ronie Berggren som gör Amerikanska nyhetsanalyser har jag följt under en längre tid. Han gör förutom sin analys om USA:s politik även inlägg om islam - dess ideologi och historia. Nu senast har han släppt en bok i ämnet via sin blogg som du hittar länk till i slutet av detta inlägg.

Ronie skriver ett intressant inlägg på sin FB med rubriken: Europa måste förbereda sig på mötet med radikal islam. Inlägget publiceras här i sin helhet med Ronies tillåtelse.

Om du inte redan bekantat dig med hans analyser kan jag rekommendera dessa då de är gedigna och fylld med fakta, jag känner mig alltid klokare efter hans inlägg. 

Länk till nedan inlägg: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10156399575442817&id=575427816

Var på politisk debatt ikväll. Sveriges partier och politiker förstår inte hotet från radikal islam. Vi står inför vår största utmaning sedan Andra världskriget. Det är inget snack om den saken. 

Islamiska statens kalifat styrde under nästan 5 års tid en enorm yta med 8 miljoner människor, nästan hela Sveriges befolkning. De bedrev folkmord och utsatte människor för den grymmaste tortyr bara för att dessa var otrogna (eller takfir-förklarade, dvs muslimer som av ISIS betraktades som otrogna). 

Trots hundratals aktiva svenska jihadister, och tusentals svenska potentiella terrorister - islamiska sådana - så har svenska politiker inte förstått hotet ännu.

Om USA och dess allierade inte hade gått in och satt stopp, så skulle kalifatet fortfarande ha existerat. Det var så analyserna gick där kring 2014 - att ingen, krigströtta efter Irakkriget och Afghanistan - skulle orka gå in och göra samma sak igen. 

Det gjordes dock, primärt tack vare USA som drev det övergripande kriget mot ISIS i Irak. Inte för att man ville ha strategiska baser eller testa nya vapen, utan för att man insåg att ISIS bedrev ett folkmord och att någon måste stoppa dem. 

De stora hjältarna var förstås lokalbefolkningarna som kämpade för sina och sina anhörigas, vänners och släkters liv. Men det amerikanska flygunderstödet var i stor utsträckning helt avgörande. 

Poängen är dock denna: Det här är en extremism vi i väst helt enkelt inte är förberedda på.

Att Stefan Löfven, socialdemokraterna men även centern, vänstern och liberalerna har mage att prata om hotet från högerextremism - och där baka in SD och Orban och Brexit och kanske Donald Trump - visar hur lite de förstår av tillvaron. 

Hotet från radikal islam, och då inte bara terrorism utan även hotet från radikal islamisering, är Europas stora utmaning. Den debatten lyser dock med sin frånvaro i detta EU-val (med SD och halva KD-styrkan undantagna). Vi verkar tro att den islamiska extremismen var en parentes i den "verkliga" kampen mot klimatförändringar eller klasskillnader eller dylikt. 

Så mina vänner, är inte fallet. Två historiskt icke-muslimska kontinenter har upplevt effekterna av islamisering; det är Afrika och Asien. På båda kontinenter tog sig islams våldsammare natur sig alltid uttryck; miljontals indier dödades av islams härar; miljontals afrikaner togs som slavar av de muslimska araberna. 

Europa är den tredje kontinenten som just nu mycket snabbt genomgår samma slags islamiseringsprocess som de två tidigare omnämnda kontinenterna gjorde. 

Detta är våra politiker, och speciellt de vänster och liberala partierna helt blinda inför. Islamiska statens kalifat krossades för några veckor sedan, men omdanar nu sig själva till en modern Al Qaida-rörelse. 

Men socialisterna och liberalerna yrar fortfarande om högerextremism och Andra världskriget för 75 år sedan. Vilket är helt irrelevant. Jag vet det eftersom jag kan Andra världskriget.

Jag har skrivit en bok om kriget, varit intresserad av det hela mitt liv. Men just nu är det inte Hitlers osaliga ande som hotar, utan en annan totalitär ideologi som utgör ett hot mot hela Europa på ett sätt som inga nynazister eller kommunister längre är i närheten av att göra. NMR och skinnskallar är inte jämförbara med Hitlers stormtrupper. Och inga kommunister i Europa är jämförbara med Stalins röda armé. 

Däremot har vi IS-veteraner som gått direkt i det första kalifatets blodiga fotspår,  och visat sig kapabla att göra saker som åtminstone vi i Europa trodde var djupt begravt i världshistoriens dammiga böcker. 

De är nu tillbaka i Europa. 

Det behövs politiska ledare som inser det. Säpo räcker inte till. En säkerhetstjänst styrs ytterst av politiska direktiv. Att ignorera detta idag är helt enkelt att offra nästa generation på islamismens altare. 

Därför behövs politiker med mod att konfrontera en växande islamisk extremism som aldrig någonsin hört hemma i Europa. Den har hört, och hör tyvärr hemma på andra håll, men den har aldrig hört hemma här. Och vi måste se till att det förblir så. 

Ronie Berggren

Länk till Ronies bok i ämnet:

http://www.ronie.se/islam/2019/05/07/vastvarldens-mote-med-militant-islam/

Om du vill stödja Ronies arbete - se nedan länk:

http://www.ronie.se/donera/

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)