I dagens avsnitt av Erik & Matti inleder vi med att bejubla det faktum att den socialdemokratiska f.d. ordföranden i Göteborgs kommunstyrelse Ann-Sofie Hermansson blivit friad från anklagelserna om grovt förtal angående att man inte tillät en paneldiskussion mellan muslimer i offentliga lokaler. Detta kan låta banalt, men hade utfallet blivit det motsatta hade vi fått ett prejudikat som kunnat leda fram till att man nästan inte fått kritisera islam överhuvudtaget.

Nästa ämne är personligt eftersom Matti diskuterat politik med Gusten Holm på Expressen. Föga förvånande kallas Matti för brunskjorta, men vad den gode Gusten inte räknat med är att Matti ska ta till en video för att bemöta anklagelserna och genast besinnar sig Gusten i nästa mail som kommer dagen efter. Samma visa om igen, de räknar kallt med att inte bli åtgångna och häver därför ur sig vad som helst och blir mycket rädda när de konfronteras.

Merkel har blivit av med sin kronprinsessa efter att denna som partiledare misslyckats med att knäppa den egna partigruppen i Thüringen på näsan efter att dessa hjälpt en liberal att blir ministerpresident med stöd av Alternative für Deutschland. Detta är lika sorgligt som komiskt eftersom det är ett odemokratiskt tillvägagångssätt för att stoppa ett demokratiskt val, med hänvisning till att man behöver rädda demokratin. Förhoppningsvis är den uttjänta Merkel snart lämnat scenen och får ingen efterträdare utan bereder istället plats för något nytt.

Sist men inte minst går vi även igenom att H&M använder all information man kan komma över om människors privatliv för att ta reda på om kandidater till arbeten är lämpliga eller ej. Detta går dessutom hand i hand med den lag som ska beslutas den 19 februari om att polisen kommer att få rätt att avlyssna, filma och granska medborgare i smyg via datorer, tv-apparater och mobiltelefoner. Detta med förevändningen att man vill komma åt den organiserade brottsligheten, vi befarar snarare att detta kommer att sättas in mot laglydiga medborgare som opponerar mot det rådande politiska systemet.

Lite annat smått och gott smyger sig också in i programmet.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)