Lars Bern ser Danmarks gränskontroller som ett första steg mot en permanent gränskontroll som till och med kan innebära visumtvång. Han tror också att Norge kan gå samma väg.

Inrikesminister Damberg tonar ned frågan och liknar åtgärden vid Sveriges tidigare försök att stoppa de ohejdade flyktingströmmarna. Men det stämmer inte eftersom denna åtgärd riktar sig mot svenska medborgare medan vår tidigare kontroll riktade sig mot migranter.

Mikael hakar upp sig på att brottslingarna av journalisterna genomgående kallas för ”svenskar”, men att svenskar knappast kan identifiera sig med dessa personer. Han tycker att de istället kan kallas ”svenska medborgare” eller ”personer med svenska pass”.

Lars Bern kommer tillbaka till att brottslingarna ofta är kopplade till klaner i Sverige. Han menar att Socialdemokraterna och de andra vänsterpartierna inte kan lösa problemen eftersom de inte vill riskera att förlora de röster de får från dessa grupper.

Damberg uttrycker att han förstår att Danmark vill skydda danskar mot dessa brottslingar. Vi tycker det är märkligt att Damberg inte anstränger sig för att skydda svenskar mot dessa kriminella personer med svenska pass.

Lars Bern menar att det är dags att byta regering och att den nuvarande inte är vuxen uppgiften.

Vi går över till att diskutera det ”globala klimatnödläge” som Stockholms stad med Anna König Jerlmyr har varit med om att utlysa. Lars Bern menar att detta är helt fel och att vi är långt ifrån något nödläge när det gäller klimatet. ”Nödläget” handlar om att motivera högre skatter, enligt Lars Bern.

Vi tycker att Stockholms kommunalpolitiker istället borde arbeta med kommunikationsinfrastrukturen och se till att trafiken flyter på vägar och i kollektivtransporterna. Dessutom visar färsk undersökning att många känner stor otrygghet i kollektiva färdmedel.

I Uppsala stoppar Akademiska Sjukhuset beslutat ställa in planerade operationer på grund av brist på materiel. Bern menar att detta är sådant som annars kännetecknar underutvecklade länder. Dessutom är kronan på väg att falla ytterligare så att en Euro snart kostar 11 kronor.

Mikael berättar att Swebbtv:s Höstkonferens 5-6 oktober blev lyckad. Vi var 270 personer och vi var tyvärr tvungna att tacka nej till en mängd personer. Föredragen kommer inom kort läggas ut här på vår hemsida.

Lars Bern berättar att han var i Göteborg och höll ett föredrag i den förening han grundat som arbetar för metabol hälsa. Det stora intresse han har mött visar att vi har en folkrörelse i vardande som handlar om att vi börjar inse att vi måste ta hand om oss själva.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)