Vi har tidigare idag släppt två klipp med koppling till mordet av Olof Palme.

1. Först en intervju med ögonvittnet den s.k. Chevamannen Leif Ljungqvist som var på plats och bestämt säger att "Skandiamannen är inte Palmes mördare".

2. Därefter har vi släppt en intervju med f. d. åklagare Bertil Rydell som kräver att palmeutredningen läggs ner och obduktionsprotokollet frisläpps.

Vi intervjuar "Chevamannen" Leif Ljunqvist som kom åkande i sin Chevrolet Van på Sveavägen i samma ögonblick som Olof Palme blev skjuten. Han gjorde en U-sväng och berättar att han satt i sin bil och hade god översikt när han såg mördaren fly bort mot trapporna vid Tunnelgatan.

Hans samtal ifrån bilen till polisens larmcentral har blivit spritt där han säger att det är "mord på Sveavägen". Han berättar att han en stund efter skotten såg den person som han senare har identifierat som Skandiamannen, komma fram till mordplatsen. Leif menar att Skandiamannen omöjligt kan ha varit mördaren då han kom till mordplatsen en tid efter att mördaren avvikit.

Leif berättar också en om några episoder från mordplatsen, bl.a. om mötet med Lisbeth. En detalj han nämner är att gatlyktan över mordplatsen var släckt vid tidpunkten för mordet men att samma lampa var tänd senare på kvällen då SVT var där och filmade.

Åklagaren i palmemålet, Krister Peterson, aviserade nyligen att palmeutredningen ska läggas ner. För några månader sedan har f.d. åklagare Bertil Rydell i ett brev till riksåklagaren krävt att palmeutredningen läggs ner men också att obduktionsprotokollet ska frisläppas.

Obduktionsprotokollet är bevismaterial och hemlighållande av bevismaterial saknar laglig grund, menar Bertil.  Bertil pekar också på att att målet har tagits upp i högre instanser trots att HD inte ska göra bevisvärdering.Bertil ifrågasätter också att det inte finns något foto av den avlidne Palme.

Bertil anser att det vore naturligt att foto visas på en så högt uppsatt avliden person. Normalt ingår också foton i obduktionsprotokollet.

Det cirkulerar censurerad och ocensurerad version av obduktionsprotokollet men inget av dessa visar några bilder på Olof Palme. Bertil ifrågasätter dessa protokoll, de kan mycket väl vara förfalskade.Han ifrågasätter även att polisutredningen kom att ledas av Hans Holmér, en person som aldrig har drivit en brottsundersökning.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)