Swebbtv Nyheter 29 april 2020 om guldpriserna, äldreboende, svårigheter med utvisningar, coronakrisen och mycket annat.

Guldpriserna gick liksom börsen upp kraftigt förra året, men till skillnad från börsen som rasat sedan årsskiftet så har guldpriset stigit kraftigt från årsskiftet och framåt. Börsen har däremot återhämtat sig något efter det initiala raset.

Fristad äldreboende. Vi har tidigare berättat om hur gamla som bor i kommunens äldreboende tvingas flytta under falska förevändningar om att lokalerna var undermåliga. Nu tvingas de äldre flytta ännu gång även från Kista äldreboende där man också helt plötsligt påstår att man ska byta stammarna. Detta är fjärde gången som en del av av de gamla tvingas flytta på grund av påstådda renoveringar. Men ingen av renoveringarna har genomförts hittills. Istället har migranter fått flytta in i flera av de utrymda boendena. Vi fick en intervju med Ing-Britt Ekeblad.

Utvisningar svårare att verkställa. Gränspolisen har svårt att verkställa utvisningar som har minskat med 80% på grund av coronakrisen, då de flesta länder har stängt sina gränser och många som har suttit i förvar har släppts. Detta trots att deras utvisningsbeslut fortfarande gäller.

Statsepidemiolog Anders Tegnell har vid upprepade gånger sagt att trycket mot sjukvården i Stockholm minskar, samtidigt som ECMO-platserna är slut, planerade kejsarsnitt ställs in samt tidigare anonyma tips från läkare pekat på att folk aktivt nekats intensivvårdsplats - trots att det funnits intensivvårdsplatser kvar.

Tusentals rättegångar skjuts upp under pandemin. I spåren av Corona har hittills över 2 500 domstolsförhandlingar skjutits upp och en tredjedel av alla rättegångar ställdes in förra veckan, detta på grund av oro för smitta eller sjukdom. När alla de uppskjutna målen kan avgöras är för tillfället oklart.

Trump planerar att öppna upp USA igen den från och med den 1 maj gradvis. Varje delstat som har en nedåtgående trend i sjukdomsutvecklingen ska kunna öppna upp arbetsplatser, restauranger, teatrar och dylikt för att öppna upp samhället och ekonomin. I flera delstater har det skett massiva protester för att stoppa nedstängningen.

I Nya Zeeland förklarar man att pandemin är över och öppnar upp ekonomin igen. Nya Zealand var snabba med stänga igen landet och har nu sett reultat av sina ansträngningar. Däremot kommer man att rekommendera de flesta invånare social distansering framgent. Vi fick en kommentar av läkaren Peter Abelin.

MSB pausar utvecklingen av digitalt verktyg för att kartlägga svenskarnas beteende under corona krisen efter önskemål från Folkhälsomyndigheten. Det digitala verktyget skulle kartlägga upplevda symptom och hur svenskarnas beteende har förändrats. Men nu pausas arbetet efter önskemål från Folkhälsomyndigheten. MSB avvaktar med utvecklingen av den digitala lösningen tills annat eventuellt besked kommer.

Regeringen undersöker att införa marknadshyror för hyresrätter. Enligt uppgifter till Aftonbladet kommer regeringen snart att presentera sin utredning om marknadshyror. Det är ännu inte känt vad utredningen kommit fram till, men det ses som Centerpartiets och Liberalernas vilja att marknadshyror införs för nyproducerade bostäder. Vad som händer i ett sådant scenario är oklart, då Vänsterpartiet lovar att fälla regeringen om marknadshyror föreslås. Regeringen är alltså under tryck från två sidor och kanske är det därför som detta kommer ut just nu. Om regeringen har tur så kanske förslaget går under radarn mitt i krisen.

Socialdemokratiska nämndemän friar misstänkt för våldtäktsförsök på oklara grunder. En man som stod åtalad för våldtäktsförsök på en kvinna friades i dagarna av Uppsala tingsrätt. Två socialdemokratiska nämndemän friade mannen med motiveringen att kvinnan skrattat och gråtit och verkat spänd under förhör, och att hon inte sett mannen i ögonen. Domen överklagades direkt av åklagaren.

Regeringen föreslår kvotering av skolplatser. Regeringen presenterade i veckan en utredning om en mer likvärdig skola. Utredningen slår fast att den bristande likvärdigheten är skolans största problem. Man vill nu uppnå en "allsidig social sammansättning". För att åstadkomma detta föreslås bland annat att kvotera in elever från vissa områden, samt att ta bort möjligheten att köa långt i förväg till en skola. Förslaget är nu skickat på remiss.

Stora protester mot coronaåtgärder. Stora protester har ägt rum de senaste dagarna i både USA och Tyskland mot karantänåtgärderna i de bägge länderna. I Berlin greps omkring 100 demonstranter av polis. I USA har stora protester ägt rum i många olika städer. Många är upprörda över inskränkningar i sina friheter. Swebbtv har tidigare rapporterat att det i USA blivit fler än 500 arbetslösa för varje dödsfall.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)