Hej och Välkommen till Swebbtv Nyheter, 8 april 2020, om Coronakrisen, regeringens maktanspråk och mycket annat!

Ännu ett bakslag för Sveriges regering som i förra veckan tvingades att tillföra nya direktiv i utredningen angående arbetskraftsinvandringen, detta efter att Moderaterna, Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Vänsterpartiet gått ihop för att höja kraven för arbetskraftsinvandrare.

Danmark inför förbud mot att kritisera regeringens hantering av Coronakrisen. Kritik av regeringens Coronapolitik kan medföra höga böter och t.o.m. fängelse i upp till 8 månader.

I Sverige vill regeringen tillskansa sig betydligt mer makt och befogenheter och helt kunna kringgå Riksdagen. Syftet sägs vara att kunna vidta åtgärder för att förhindra spridningen av Coronasmittan.

Enligt Expressen vill regeringen få mycket mer makt som skall gälla 3 månader. De vill kunna begränsa av folksamlingar och stänga ner köpcentrum, barer, nattklubbar, gym, kaféer och sportanläggningar. De vill även kunna införa restriktioner kring transporter och tillgången till infrastruktur, som hamnar, flygplatser samt buss- och järnvägsstationer.

Digitaliseringsminister Anders Ygeman har avslöjats med att utan belägg anklaga Ryssland för en så kallad påverkansoperation efter att ministern fått över 2 000 i huvudsak negativa kommentarer om 5G-projekt i Norden.

Flera ledande politiker i USA misstänks för att ha gjort otillåtna aktieaffärer med hjälp av insiderinformation. Minst fyra amerikanska senatorer misstänks ha gjort otillåtna insideraffären på börsen i samband med den senaste tidens nedgång.

Tre republikaner och en demokrat i senaten undersöks av amerikanska myndigheter för att ha sålt aktier för stora belopp innan den stora nedgången. De misstänks för att ha agerat på icke-publik information. Den mest uppmärksammade är den republikanska senatorn Kelly Loeffler. Hon sägs ha deltagit i ett privat möte för en grupp senatorer om coronasituationen den 23 januari och sedan sålt av aktier för nästan 20 miljoner dollar. Hon ska även ha köpt en mindre aktiepost i ett bolag som tillverkar personlig skyddsutrustning. Själv säger hon att hon inte varit inblandad i affärerna utan att de har gjorts självständigt av en tredje part.

Samtidigt som coronaviruset fortsätter skörda offer, blir influensasäsongen mildare än vanligt. På olika håll runtom i världen rapporteras nu om att antalet influensafall har avtagit kraftigt och att influensasäsongen som helhet blir betydligt mildare än de senaste åren.

I Sverige rapporterar Folkhälsomyndigheten att influensafallen är fåtaliga i landet, tack vare åtgärderna som vidtagits mot Covid-19, så som social distansiering och handtvätt.

Även i Danmark noteras en stor minskning av influensafall, som dessutom sammanfaller med den tilltagande spridningen av Covid-19. Den danska smittskyddsmyndigheten kommenterar utvecklingen med att åtgärderna mot Covid-19 hjälper även mot influensa och vissa andra sjukdomar.

Det verkar alltså som att uppgången i Covid-19 kompenseras av en nedgång i andra sjukdomar. EuroMOMO, som mäter överdödlighet i Europa, rapporterar för vecka 13 en överdödlighet för Spanien och Italien i linje med influensasäsongen 2017. För exempelvis Sverige och Frankrike visas ännu ingen överdödlighet.

Statistik från Migrationsverket visar att invandringen till Sverige fortsätter i stort sett obehindrat. I mars månad beviljades 8 285 uppehållstillstånd, en minskning med endast cirka 400 från månaden innan.

Henry Kissinger och Bill Gates föreslår tvångsvaccinationer av jordens befolkning och att människor ska märkas med ett biologiskt certifikat ID för att kunna resa. Bill Gates har bland annat förespått en Coronakris i ett TED-talk redan 2015 och har resonerat om hur vaccination kan vara ett medel för att minska koldioxidutsläppen genom att bland annat minska jordens befolkning, bland annat med hjälp av vaccinationer. Bill Gates har gjort enorma investeringar i vaccinationsindustrin. Den 3 april publicerade Henry Kissinger en artikel om där han menar att Coronapandemin för alltid kommer att förändra världsordningen.

Missa inte vår lördagsintervju med Markus Allard, styrelseledamot i Örebropartiet, där även Peter Springare är aktiv.

Se vårt program med Jakob Nordangård där vi ställer oss frågan om Covid-19 är den nya klimatfrågan.

Vi på Swebbtv önskar er en Glad Påsk!

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)