Erik Berglund och Lennart Matikainen reflekterar över den senaste veckans händelser.

I dagens avsnitt av Erik & Matti inleder vi med en spefull påminnelse av hur nedlåtande våra etablissemangsapostlar varit mot svenskar som varnat för den förda migrationspolitiken genom att beskåda hur Magnus Betner gjorde bort sig för några år sedan. I nästa andetag reflekterar Erik kring obehaget som uppstår när man förstår vilka konsekvenser och återverkningar kommunernas konkurs kommer att innebära för samhället och sett i kombination med politikernas fullständiga likgiltighet inför folkets vilja och önskningar. Detta manifesteras tydligast i hur etablissemanget i Storbritannien gör allt för att undvika en BREXIT värd namnet eftersom det inte ligger i linje med deras egna önskemål och ambitioner. Risken känns överhängande att vi går in i en fas av omfattande våld och polarisering om det inte finns något sätt för folk att göra sin röst hörd och påverka sin situation och sitt land.

Vidare berättar Erik om hur han har haft en personlig konfrontation med polisen som var allt annat än trevlig och det upplevdes mycket hotfullt samtidigt som han var något oförstående till hela händelsen. Matti berättar att detta sannolikt är en konsekvens av Dan Eliassons demontering av polismakten, vilket resulterat i att man helst vill skriva rapporter och administrera vanliga människor istället för att attackera den tunga kriminaliteten. I alla händelser är det en olycksbådande trend om allt fler kommer i kontakt med en alltmer repressiv ordningsmakt.

Vi gör oss lustiga över att Damberg bjuder in alla partier till samtal kring hur man ska komma till rätta med den tilltagande brottsligheten, samtidigt som Löfven påstår att kriminaliteten inte ökar. Till råga på allt bjuds SD inte in till samtalen med hänvisning till frågans komplexitet.

Avslutningsvis resonerar bägge ingående och utförligt kring vad som kan väcka en reaktions som är så stark att poltiken förändras. Hur man än vänder och vrider på det hela upplever vi en systematiskt sämre standard i samhället men fortfarande är missnöjet relativt måttligt. Mattis slutsats är att det enda som kommer att hjälpa är att vi får en finanskris som slår på plånboken. Samtidigt bör man vara beredd på att vi kommer att bombas med tilltagande avledningsmanövrar i form av Greta och det faktum att vissa numera anser att vi ska ägna oss åt kannibalism för att rädda klimatet. Allt används för att vi ska acceptera en lägre levnadsstandard och fortsätta betala skatt.

Titta och njut! 

Stöd Swebbtv på olika sätt:

• Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

• Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

• Se alla våra program här på vår hemsida och berätta för andra

• Handla produkter i vår webbutik https://butik.swebbtv.com/

• Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt)
eller bankgiro 147-0558

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto:
9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)