Eftersom klimatmötet i Polen har gett upphov till en daglig ström av fake news i media ser vi oss tvungna att än en gång beröra denna fråga.


I programmet tar vi upp SVTs klimatreporter Erika Bjerströms påstående i Aktuellt den 2 dec. om att klimatförändringar har gett extremväder. Statistiken visar inte att mängden orkaner har ökat, tvärtom.

Erika Bjerström påstår också att klimatforskarna börjar bli desperata över de stora klimatförändringar de ser. Vi har skickat frågan till Erika vilka forskare hon har talat med.

De meriterade forskare vi känner till ser inte alls några extrema förändringar i klimatet.

Temperaturen har stigit ca en grad sedan mitten av 1800-talet  och det har inte ännu gått att påvisa något speciellt trendbrott sedan vi började elda med kol och olja i stor skala.

Hon påstår också att vi skulle ha en speciellt stor skuld i förhållande till de fattiga länderna vilket är märkligt eftersom vi i Sverige tvärtom har ett förhållandevis lågt utsläpp av CO2 per person genom vår omfattande användning av vattenkraft och kärnkraft. Så inte ens om man tror på koldioxidens skadliga effekter finns särskild anledning att ta på sig stor skuld. Tvärtom är Sveriges utsläpp, med sina 1,4 promille av världens CO2 utsläpp, närmast försumbara. Sveriges samlade utsläpp är i nivå med den ökning som sker i Asien under ett fåtal veckor. Där projekteras och byggs just nu flera tusen kolkraftverk för att ge invånarna elektricitet.

Det paradoxala är att Kina och Indien inte har åtagit sig att göra någon större nerdragning av CO2-utsläppen före 2030. Tvärtom ökar deras utsläpp kraftigt och verkar inte alls känna av någon klimatångest. 

Vi diskuterar att ett flertal personer tar upp behovet av att skapa en diktatur för att styra upp det överdrivna klimathotet. Nu senast när den välkände filosofen Torbjörn Tännsjö går ut i en debattartikel och förordar FN-styrd diktatur. Samtidigt avslöjar detta vad som är ett av syftena med klimatskrämseln, nämligen att skapa överstatliga maktorgan långt från medborgarnas inflytande och insyn.

Många av er tittare har bett att få se en debatt i Swebbtv med någon av klimatalarmisterna. Lars Bern säger att han gärna ställer upp men tror inte att någon av alarmisterna vågar. Hur som helst är vi öppna för och skulle välkomna en sådan debatt.

Lars Bern lyfter fram fakta bakom påståendet att 97% av världens klimatforskare är överens om klimatförändringarna. Det visar sig att påståendet bygger på en enkät där mindre än en procent av de tillfrågade har fått svara på en närmast banal fråga huruvida människan har haft en signifikant påverkan på klimatet. En fullständigt ovetenskaplig undersökning som ligger till grund för detta vilseledande påstående.

Apropå Svenska Kyrkans klimatkonsert i slutet av november konstaterar vi att de biskopar, artister och barn till artister som arbetar ihop med alarmisterna sannolikt inte har någon kunskap om de fysikaliska lagar som styr klimatet.

Avslutningsvis noterar vi att Tysklands extrema satsning på förnybart har gjort att elpriset har skjutit i höjden och att hundratusentals hushåll i Tyskland fått sin el avstängd under 2017 pga av att de inte betalat elräkningen.

Stöd Swebbtv på olika sätt:

- Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

- Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

- Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

- Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

Stort tack för ditt stöd!!!

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)