Välkommen till Swebbtv vetenskap. Idag gästas vi av Jüri Lina, författare och historiker. Vi ska tala om gamla Sovjet och vad som hände där.

Stalin kom med direktiv efter andra världskriget, det fanns många krigsinvalider med dålig pension som tiggde på gatorna och man ville åtgärda detta. Man ville likvidera de som inte kunde arbeta. Man såg dessa som en belastning för samhället. De som kunde arbeta skulle skickas till arbetsläger. Flera miljoner människor drabbades av dessa åtgärder. Det finns väldigt få bilder från den tiden. All fotografering av krymplingar betraktades som antisovjetisk verksamhet och bestraffades med fängelse. I ett socialistiskt samhälle tillhör människorna samhället.

På 60-talet skickade Sverige stora pengar till internationella terrorister, eftersom de hade rätt politiska och marxistiska åsikter. En svensk ambassadör hjälpte till att smuggla hit internationellt efterlysta terrorister från Chile. Varför vill man försvaga sitt samhälle och skapa otrygghet för sina egna medborgare? Detta görs ju även idag.

På Cuba på den tiden var det fattigt och eländigt, alla hade det lika illa, alla var lika.

Idag finns tendenser i Sverige som vi tidigare sett i kommunistiska länder, till exempel i Ryssland där man släppte ut grova brottslingar ur fängelserna för att de skulle terrorisera befolkningen. Detta för att skapa ett otryggt och lydigt folk.

Fidel Castro utövade terror mot den egna befolkningen, fängslade och avrättade människor. Han betraktades som en av de rikaste i världen. Hans rikedom byggdes upp med en omfattande narkotikasmuggling. Han såg till att tillskansa sig pengar genom att utnyttja människor, till exempel de läkare som arbetade i Latinamerika, och stoppade en större del av deras löner i egen ficka.

Andrej Tarkowskij berättade att när han fick guldlejonet på filmfestivalen, där även en summa pengar ingick, fick han behålla en väldigt liten del, nittio procent gick till den sovjetiska staten, och själva guldlejonet fick han betrakta hos filmkommitén, tillhörande den sovjetiska staten.

Den kommunistiska ideologin är en saga, en utopi. Folk hjärntvättas och hamnar i konsensus-trans.

Det värsta som kan drabba ett samhälle är socialismen, det säger jag av egen erfarenhet säger Juri avslutningsvis.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)