Hej och Välkommen till Swebbtv Nyheter, 3 april 2020, om Coronaviruset, bensinpriset, migrantläger vid grekiska gränsen och mycket annat!

Sveriges kommuner som redan innan Corona var starkt pressade ekonomiskt erhåller ett akut räddningspaket från svenska regeringen.

I Turkiet vid den grekiska gränsen har nu Erdogan bussat bort migranterna och bränt ner migrantlägrerna. Detta efter att ha emottagit 3 miljarder från EU, Syftet sägs vara att stoppa spridningen av coronaviruset då två migranter konstaterats vara smittade. Turkiet säger dock att de kommer inte att stoppa migranter då pandemin är över. Grekerna patrullerar fortfarande den grekiska gränsen.

Dödssiffran för Coronasmittade stiger i Sverige och flera personer på äldreboenden har avlidit. Tidigare i veckan har Lars Bern krävt en snabbutredning om den höga dödligheten bland äldre och om den kan bero på föreskrivning av mediciner. Docent i medicin och forskare Ralf Sundberg delar Lars Berns syn och förklarar att intag av kolesterolsänkande preparat, s.k statiner, ökar risken för dödliga effekter av coronainfektion. Se hela intervjun med Ralf Sundberg på Swebbtv.se.

Bensinpriset har sjunkit mer mer än 4 kronor de senaste veckorna och kan till och med sjunka ytterligare. Det låga priset beror på delvis på Coronakrisen och den minskade bensinförbrukningen och priskriget mellan Saudiarabien och Ryssland. Norge däremot har lagt pengar på hög. Den norska oljefonden uppgår till 
6 400 miljarder kronor, Men prisraset på olja kan få allvarliga följder för landet menar många. Troligtvis blir det rekordhög arbetslöshet till följd av det låga oljepriset och starkt minskad tillväxt som hotar välfärden, enligt en ny prognos från DNB Market, den största investeringsbanken i Norge.

Regeringen har de senaste veckorna börjat använda sig allt mer av en nationalistisk symbolik i samband med coronakrisen.

Trots regeringens nya begränsningar på maximalt 50 personer vid till exempel demonstrationer, så upplöste inte polisen en folksamling om 85 personer i Göteborg som demonstrerade för illegala invandrares rätt att stanna.

Coronakrisen har redan påverkat de globala handelsflödena, och nu varnar FN för att det kan uppstå en brist på livsmedel runtom i världen.

Vanlig massmedia kan förlora upp till 50% av sina annonsintäkter till följd av coronakrisen, enligt en undersökning. Den redan krisande mediebranschens annonsintäkter faller nu än snabbare på grund av coronaviruset. På många mediehus och tidningar permitteras nu anställda.

I veckan aviserade den svenska regeringen att fler nu ska testas för coronavirus, upp till 30 000 personer i veckan. Den mycket restriktiva testningspolicy Sverige hittills haft har gjort att de offentliga siffrorna vad gäller såväl smittade som döda ifrågasätts kraftigt på många håll.

Serviceboendet Fristad i Bromsten som Swebbtv tidigare har rapporterat om ska göras om till ett vårdboende för att avlasta sjukvården under nuvarande kris. Servicehuset skulle enligt uppgift stängas på grund av omfattande renoveringsbehov och de äldre som bodde på servicehuset tvingades flytta. Detta visades sig inte vara sant då Swebbtv kontrollerade med Micasa. Även Lennart Dahlgren vittnade om att polikerna ljög om Vintertullens skick.

Fox News rapporterar att coronaviruset inte kan ha kommit ifrån fladdermöss på marknaden i Wuhan då dessa inte fanns på marknaden eller inom 900 miles radie. Däremot finns det två statsägda viruslaboratorier i Wuhan som forskar på fladdermöss enligt programmet.

Google har börjat publicera data som visar människors rörelsemönster under den pågående coronakrisen.

2006 släppte Justitiekanslern sin rapport som visade att det i Sverige finns personer som är felaktigt dömda och som behövde få sin sak prövad. I Lördagsintervju 80 får vi möta författaren Therese Juel som förklarar att personer dömts till långa fängelsestraff trots att bevisning saknas, särskilt i sexualbrottsmål. Endast ord som står mot ord. Hon kräver att även Sverige inför en verklig möjlighet till resning i dessa mål.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)