Mads Palsvig förklarar hur vissa bankers ägare kan använda dessa som verktyg för att göra insideraffärer.

Detta är möjligt bland annat genom att bankerna kan skapa pengar och därigenom öka penningmängden vilket ger prisstegring.

Den svenska bostadsbelåningen har femfaldigats de senaste två decennierna.

De kan också dra tillbaka pengarna vilket gör att fastigheter och andra tillgångar minskar i värde.

Mads Palsvig arbetade på Morgan Stanley som värdepapperstrader vilket innebar att han handlade i svenska statsobligationer för många miljarder.

Han var framgångsrik i sitt arbete men kunde inte låta bli att undra varför fattiga länder blev ännu fattigare när de hade fått hjälp av IMF- den internationella valutafonden.

IMF tvingar fattiga länder att sälja ut och privatisera sina tillgångar vilket öppnar för ekonomiska klipp av olika privata intressenter.

Han gjorde misstaget att ventilera dessa frågor på ett internt möte men också i en middag med Janet Yellen som senare blev chef för mäktiga Federal Reserv som är den amerikanska riksbanken.

Kort därefter fick han sparken och har sedan dess satt sig in i frågan om hur banker genererar pengar och hur bankerna används av internationella finansintressen för att sko sig.

Han har också bildat ett parti i Danmark som kallas JFK21.

Han förklarar också att många afrikanska staters riksbanker styrs av utländska intressen vilket bidrar till en dålig ekonomi.

Däremot hade Libyen under Muammar Khadaffi kontroll över sin egen riksbank vilket också bidrog till att landet hade så bra ekonomi.

Han berättar att Federal Reserv som ger ut dollar i USA är privatägt. Det var bland annat detta J.F. Kennedy försökte påverka när han en kort tid innan han blev mördad, öppnade för att den amerikanska staten själv skulle producera dollar.

Mer info om detta finns i den långa videon på vår hemsida under "inskickade klipp" som handlar om Rothschild.

Mads menar att det främsta sättet bankernas ägare ökar sin förmögenhet på, är genom att låta sina bank ge tveksamma och ibland riskfyllda lån och göra affärer som gynnar de som äger bankerna.

Bankerna är verktyg för de reella ägarna. Han ger ett exempel där Barcleys har lånat ut på orimliga villkor för att gynna en allierad låntagare.

Ett annat viktigt sätt som bankernas ägare ökar sin förmögenhet på, är genom att låta bankerna öka eller minska samhällets penningmängd på ett sätt som de drar nytta av.

Penningmängden påverkar prisbilden på exempelvis fastigheter vilket gör det möjligt att sälja dyrt och köpa tillbaka billigt.

En viktig länk i styrningen av penningmängden är att bankerna har möjlighet att ställa ut skulder utan att någon har lånat in motsvarande belopp.

I praktiken kan bankerna skapa enormt stora belopp. I Sverige har bolånen ökat med närmare 2.500 miljarder de senaste två decennierna till mer än 3.000 miljarder. För att betala ränta på dessa pengar måste hela tiden penningmängden öka.

Han berättar också att de amerikanska bankerna fick fantasibelopp från staten eller Federal Reserve för att klara bankkrisen (Bail Out).

Sedan 2014 finns ett EU-direktiv (BRRD) som implementeras i svensk lag som istället innebär att samhällskritiska banker kan ta insättarnas pengar om det behövs för att undvika konkurs (Bail In).

Vi diskuterar också varför USA är så angelägna om att olja och andra varor ska handlas i dollar.

Mads menar att en viktig orsak till att Khadaffi skulle bort var att han inte längre ville handla i dollar.

Enligt Mads var Khadaffi otroligt populär hos folket till skillnad från Macron som skjuter gummikulor och tårgas på sitt folk.

Han berättar att JFK21 är ett parti som driver några speciella frågor i Danmark.

Bland annat att politiker som ljuger ska exkluderas och att de danska kronorna endast ska få produceras av den danska riksbanken. De demonstrerar i gula västar.

 -------------

Stöd Swebbtv på olika sätt:

- Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

- Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

- Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

- Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

Stort tack för ditt stöd!!!

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)