Lars Bern redogör i detta program för resultatet i studier kring kolesterol. Missa inte denna viktiga information. Programmet finns på swebbtv.se samt på:


Det visar sig i nya studier att ett högt kolesterolvärde, tvärtemot vad som länge har hävdats inom skolmedicinen, är positivt och skyddar emot alzheimer och andra sjukdomar kopplade till kärl och hjärta. 
Kolesterol är en för kroppen livsnödvändig byggsten som ingår i hjärnan och andra viktiga organ. Dessutom är kolesterolet verksamt vid reparation av skador på blodkärlen exempelvis. Studier har också visat att högt kolesterolvärde är kopplat till en lång livslängd.

Lars Bern tar även upp användningen av statiner som är ett läkemedel som slentrianmässigt skrivs ut för att sänka kolesterolvärdet. Detta har två negativa effekter. Dels minskar det halten av det livsnödvändiga kolesterolet och dels kan statiner ge en mängd mycket obehagliga biverkningar såsom muskelsmärtor, illamående, depression mm. Man misstänker även att statiner kan bidra till uppkomsten av den mycket plågsamma och dödliga sjukdomen ALS.

Statiner har blivit en viktig inkomstkälla för läkemedelsföretagen som har en försäljning av dessa preparat till ett värde av hundratals miljarder kronor. Preparaten har dessutom ofta en livslång användning vilket bidrar till den stora försäljningen.

Enligt Lars Bern måste vi sluta med denna överdrivna och många gånger destruktiva användningen av statiner och istället se kolesterol som en livsnödvändig substans som inte alls ska motverkas annat än i mycket speciella sjukliga tillstånd.

Se även vårt tidigare program om kolesterol, statiner och LCHF-kost https://youtu.be/KRmUhBYIu28

För den som är intresserad finns ytterligare information i dessa rapporter om kolesterol på följande länkar:

Lack of an association or an inverse association between low-density-lipoprotein cholesterol and mortality in the elderly: a systematic review https://bmjopen.bmj.com/content/6/6/e010401

High Low-Density Lipoprotein Cholesterol Inversely Relates to Dementia in Community-Dwelling Older Adults: The Shanghai Aging Study

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fneur.2018.00952/full#B6

"Conclusion: Our result indicates that high level of LDL-C is inversely associated with dementia. High level of LDL-C may be considered as a potential protective factor against cognition decline."

 --------------

Stöd Swebbtv på olika sätt:

- Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

- Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

- Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

- Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

Stort tack för ditt stöd!!!

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)