Swebbtv Nyheter 24 januari 2020 om sjukvården, åldringsrån, utsatta kristna, en ny myndighet för psykologiskt försvar mm.

Ur innehållet:

Krav på avgång

Sjukvården i Stockholm har ett ansträngt läge där personal trätt fram och berättat att människor dör pga resursbrist. Detta debatterades mellan ansvarigt sjukvårdsregionsråd Anna Starbrink och ST-läkare Akil Awad i SVT Aktuellt tidigare i veckan.

Nu träder läkare fram och kräver att ansvarigt sjukvårdslandstingsråd ska avgång. Vi får höra legitimerad läkare och psykiater Thomas Jackson på telefon.

Domedagssekten

Vår politiska och vetenskapliga kommentator har tidigt identifierat klimatrörelsen som en domedagssekt. Nu får han medhåll av USA:s president Donald Trump på World Ekonomic Forum i Davos.

245 miljoner Kristna hör till de mest utsatta religiösa grupperna i världen. Det slår Open Doors fast i 2019 års World Watch List. Ett tilläggsförslag från Charlie Weimer (SD) till resolutionen ”om mänskliga rättigheter och demokrati i världen och Europeiska unionens politik på området” om att sätta fokus på att kristna som utsätts för diskriminering, våld eller dödas. De svenska partierna S, MP, L och C valde att rösta emot förslaget. Om dessa svenska partier hade röstat för förslaget hade utfallet kunnat ändrats. En av anledningen att de svenska parlamentariker röstade emot förslaget var att de menade att ”förslaget inte passar in”.

En ny myndighet för psykologiskt försvar planeras att bildas

Anders Danielsson, numera Landshövding och tidigare generaldirektör på Säpo och Migrationsverket, är utsedd som särskild utredare av den nya myndigheten. Anledningen till att starta myndigheten sägs vara ett försök att möta alternativa informationskanaler såsom sociala medier och alternativa medier. Dessa kan av regeringen tolkas som ett hot mot stabiliteten i samhället och jämförs av Anders Danielsson med terrorism.

Fler åldringsrån i Södra Sverige

Tre personer har hittills frihetsberövats misstänkta för inblandning i den omfattande våg av åldringsbrott som just nu pågår i södra Sverige. Polisen ser mycket allvarligt på dessa brott mot samhällets svagaste, och har tillsatt en särskild utredningsgrupp för att knäcka bedragarna.

En ny trend härjar bland svenska feminister – samtidigt som de beskyller män för att skicka hemska dickpics är de helt besatta av sina egna könsorgan. Enligt Katerina Janouch är det frågan om ett indirekt hat mot män.

Österrike en naturlig partner till Ungern enligt Viktor Orban

Österrikes förbundskansler den nationalkonservativa Sebastian Kurz deltog på ett av Visegradländernas större möten. Kurz och Ungerns premiärminister Orbán har sedan tidigare haft täta kontakter.

Postnord kraftigt back

Postnord dras med allt större ekonomiska bekymmer och i vårt grannland Danmark börjar politikerna få nog.

Rån på landsbygden

En rånarliga bestående av 2 män och en kvinna har rånat minst 4 gårdar på Österlen däribland greve Carl Piper. Ligan trängde sig in hans och misshandlade och hotad med kniv vid tillfället sedan tvingade de in honom i sin bil innan till slut gav sig iväg. De hotade honom för att få till sig koder för att föra över pengar. Ligan verkar sikta in sig på äldre som bor ensamma.

Palmeutredningen bör läggas ner

Inom kort firar Palmeutredningen 33 års-jubileum. Utredningen har kostat många hundra miljoner kronor och har skämtsamt kallats "Palmes Pensionskassa". Nu har f.d. åklagare Bertil Rydell i ett brev till Riksåklagare krävt att utredningen bör läggas ner av kostnadsskäl. Bertil Rydell anser också att hemligstämpeln på Palmes obduktionsprotokoll bör hävas och att den är olaglig.

Även miljöpartiets Birger Schlaug krävde detta i en riksdagsmotion år 2000. Han menar också att det skulle vara naturligt att ett fotografi av den avlidne Olof Palme publiceras samt att identiteten fastställs genom blodanalys.

Bertil Rydells brev till Riksåklagaren finns i sin helhet här:

pdfBertil_Rydell-Lägg_ner_palmeutredingen.pdf

Vi på Swebbtv önskar er en fin helg!

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)