Swebbtv Nyheter 15 april 2020 om coronaviruset, situationen på Lesbos, globala personnummer och mycket annat.

Regeringen har gått ett nytt nederlag till mötes i riksdagen då en majoritet bestående av de borgerliga partierna och Sverigedemokraterna har röstat ner regeringens förslag avseende reglering av vapenmagasin.

Enligt Anders Tegnell ser vi nu en avmattning i smittspridningen i Sverige av Corona men ännu är faran inte över dock. Antal smittade har legat på 400 det senaste dagarna. Detta kan jämföras med 700 fall den 7 april.

På ön Lesbos har arga migranter från flyktinglägrerna på ön huggit ner 5 000 olivträd vilket är en katastrof för öborna som förutom turism lever på export av oliver och olivolja. Spänningarna har ökat mellan ö-borna och migranterna på senare tid och tidigare förstördes en ortodox kyrka på ön av migranterna. Turkiet hotar nu med att släppa lös en ny migrantvåg.

Globala personnummer motiveras av Covid-19. Carl Bildt skriver i artikel i Sydsvenskan att han vill ha en global maktinstitution som ska handla med kraft vid nästa Pandemi.

År 1922 grundades den paneuropeiska rörelsen vars mål var att skapa en federation av europeiska nationer som skulle ledas av FN. Projektet mynnande så småningon ut i dagens EU. Vartannat år delas det europeiska priset COUDENHOVE-KALERGI ut till de som har gjort mest för att implementera den sk Kalergi-planen att verka för ett enat Europa. Av pristagarna kan nämnas Angela Merkel, Jean-Claude von Juncker EUs tidigare ordförande och Herman Van Rompuy, Europeiska rådets ordförande. Årets pristagare blev Rumäniens president Klaus Werner Iohannis för hans arbete med att stärka EUs roll.

Det har startats en namninsamling på Vita Husets hemsida för att för att anmäla Bill och Melinda Gates foundation för brott mot mänskligheten och medicinsk vanvård.

Eftersom efterfrågan på olja har minskat har OPEC-länderna gått ihop för att minska produktionen i ett försök för att förhindra effekterna av Corona-viruset.

Under gårdagen skedde en skjutning Vällingby som tidigare drabbats av bombattentat. Efter skjutningen i Vinsta spärrade polisen av flera kvarter vilket förhindrade all intillliggande verksamhet. Swebbtvs Lennart Matikainen ger en kommentar till detta.

USA drar in finansieringen av världshälsoorganisationen efter president Trumps beslut . Det rör sig om cirka 400 miljoner dollar per år. Världshälsoorganisationen har kritiserats under Coronakrisen för att ha agerat senfärdigt och tagit parti för Kina. Liknande kritik har riktats mot organisationen under bl.a. SARS-epidemin 2003.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)