I detta program förklarar energiexpert Elsa Widding att Parisavtalet är världens dyraste avtal. Trots detta har det inga speciella positiva verkningar. Vi talar även om regeringens vidlyftiga energiaffärer som lågt räknat har kostat skattebetalarna långt mer än 50 miljarder.

Elsa Widding har lång erfarenhet från utredningar och arbete inom energibolag och på regeringskansliet.

Hon har nu skrivit en bok,där hon med hjälp av olika experter har sammanställt information om klimatet och risken för att koldioxiden leder till en klimatkatastrof. Hennes slutsats är att hon inte är särskilt orolig.

FNs klimatpanel IPCC sammanställer information från klimatfoskare. Elsa pekar på att dessa forskare har till uppgift att visa människans påverkan på klimatet. Det är bara denna typ av inriktning som ger anslag. 

Hon menar att IPCC i sig tar fram en hel del relevant information. Men ett problem är att forskningen resulterar i ett politiskt dokument för beslutsfattare som tas helt styrs av politiska mål. IPCC talar inte om klimatkatastrofer eller extremväder, det är något som kommer upp i sammanfattningen

Elsa berättar att de klimatmodeller som används inte har validerats, dvs de har inte bevisat sig fungera. När man testar dem på historiska data visar de inte den verkliga utvecklingen. En viktig orsak är att de förutsätter att det ska finnas en "förstärkningseffekt" som inte alls har kunnat visas.

Hon menar att journalisterna inte gör sitt jobb. De verkar inte ens läsa rapporterna.

Enligt Elsa Widding är inte grunderna för klimatlarmen verifierade, där den viktigaste faktorn är den så kallade förstärkningsfaktorn som inte har kunnat påvisats.

Den långsiktiga trenden baserat på iskärnor visar att temperaturen de senaste tusentals åren är fallande. Den temperaturökning vi ser nu är en återhämtning efter den "lilla istiden" som inträffade för några hundra år sedan och detta har inget med koldioxid att göra.

Hon säger att Parisöverenskommelsen är världens dyraste avtal. Trots det kan man visa att även om alla länder följer avtalet har det ingen speciell effekt för temperaturen. Klimatet har blivit en förevändning för politikerna att slippa ta i verkliga problem.

Sen kommer vi in på elproduktion baserad på vindkraft. Vindkraften gör att hela elnätet måste förstärkas och byggas om för stora belopp. Dessutom har vi redan nu effektbrister som gör att företagsallokeringar förhindras. Framöver kan det bli så att delar av nätet kopplas ifrån på grund av effektbrist vilket blir ett problem för Sveriges konkurrenskraft.

När Elsa Widding arbetate på regeringskansliet försökte hon få Maud Olofsson att tacka nej till Vattenfalls katastrofala köp av Nuon som har inneburit en förlust på mer än 50 miljarder kronor för skattebetalarna.

Hon förklarar att det gjordes ingen beredning före köpet och att affären inte gick att stoppa.

Hon gick även ut i en debattartikel i SvD och EFN och försökte stoppa affären med kolet i Tyskland. Hon förklarar att Sverige 2016 sålde kolet för 124 MSEK. Den nya ägaren gjorde redan de första 14 månaderna en vinst på två miljarder och skrev direkt efter köpet upp värdet med fem miljarder. Trots att hon gick ut i medierna och protesterade innan kolet slumpades bort är det ingen som har kommenterat detta.

Elsa Widdings bok går att beställa på www.klimatkarusellen.se Där finns också mailadress mm.

------------------

Stöd Swebbtv på olika sätt:

- Skicka dina tips eller förslag på "inskickade klipp" till info@swebbtv.se

- Göra översättningar av program till engelska. Skicka mail om du är intresserad

- Se alla våra program på vår hemsida www.swebbtv.se och berätta för andra

- Stödja ekonomiskt på Swish 123 535 86 92 (OBS Nytt), eller bankgiro 147-0558.

Du kan också donera direkt eller som månadsgivare på bankkonto 9235-229 1186 (9235 är clearingnummer).

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)