Hej, och välkommen till veckans Swebbtv Nyheter om Coronasmitten och dess följdverkningar, om dataavlyssning, ökade EU-avgifter med mera.

Coronasmittan sprider sig

Coronasmittan sprider sig över världen och WHO uppmanar nu världen att ställa in sig på en pandemi. Flera länder förbereder sig för att stora delar av befolkningen kan bli smittad och dö, och en professor vid Harvard menar att mellan 40 och 70 procent av världens befolkning kommer att smittas. Men i Sverige rullar allt på som vanligt, trots att nya avslöjanden gör gällande att det bara finns sju vårdplatser för virusepidemi i hela Sverige.

De ekonomiska följderna av coronavirusets spridning blir nu allt tydligare

Utöver tragedierna för alla patienter och anhöriga till avlidna samt svårigheterna för sjukvården i drabbade områden börjar nu de ekonomiska konsekvenserna av virusets härjningar att visa sig.

Bland världens största företag räknar över 90 procent att de kommer få problem eller störningar på grund av viruset. Det här kallas Supply Chain Disruptions, eller störningar i leveranskedjan.

Kina har idag en mycket stor andel av världens industriella tillverkningskapacitet. Mycket tillverkningsindustri har flyttat till Kina. Kinesiska företag är också ofta underleverantörer till industrier i väst.

Det här gör att världen är mycket känslig för störningar i Kina och att världsekonomin kan påverkas rejält om viruset fortsätter att hålla många arbetsplatser stängda.

Biltillverkaren Volvo har fabriker i Kina som redan står stilla och det finns inget datum för när tillverkningen kan komma igång.

Som exempel här i Sverige har Posten sett hur volymen av paket från Kina fallit med nittio procent jämfört med ordinarie flöden.

Affärskedjan Clas Ohlson som bara för ett par veckor sedan menade att det inte förekom några störningar vill nu inte berätta hur det ser ut framöver.

Swebbtv har tidigare uppmärksammat Sveriges ekonomiska situation i Lördagsintervjun nummer 62 med Klaus Bernpaintner som finns att se på SwebbTVs hemsida eller på Youtube.

Turerna kring bankerna väcker frågor

Skandalerna kring storbankerna duggar tätt, för inte så länge sedan avslöjades en penningtvättsskandal och nyligen har uppgifter framkommit hur invandrare med samordningsnummer lyckats lura till sig lån. Samtidigt som svenska skötsamma medborgare omfattas av rigorösa krångliga regler för att till exempel sätta in pengar.

Lagen om hemlig dataavlyssning klubbades i riksdagen

Den nya lagen gör att staten får placera trojaner i din dator och mobiltelefon om dom misstänker dig för brott eller anser att du kan förväntas begå sådana brott. Det har Swebbtv rapporterat om tidigare. Polis eller åklagare kan dock inte själva besluta att avslyssna en dator utan det krävs ett domstolsbeslut. Den nya lagen klubbades igenom i riksdagen med bred majoritet och protester från mainstream media har hittills uteblivit.

Politiker diskuterar att lämna EU

Skaran politiker i Europa som lyfter chansen att deras hemland ska lämna EU växer.

EU-avgiften kan chockhöjas

EU förväntas påtvinga chockhöjning av Sveriges EU-avgift, Sverige kommer inte använda veto trots att det finns möjlighet till det.

SAAB startar molnbolag

Lagring av data har blivit allt viktigare och marknaden domineras av amerikanska företag.

De dominerande amerikanska leverantörerna lyder under amerikansk lag. 2018 infördes ny lagstiftning i USA med innebörden att amerikanska myndigheter får rätt att begära ut data från dessa företag. Det gör att ägare av känslig eller säkerhetsklassad data inte kan vara säkra på att inte data läcker.

Men nu har Svenska SAAB lanserat en molntjänst som är garanterad fri från insyn enligt SAAB. Dom är vana att hantera säkerhetsklassad information och tjänsten har utvecklats från SAABs egna verksamhet. Tjänsten riktar sig främst till svenska myndigheter och företag.

Turer kring bankerna väcker frågor

Skandalerna kring storbankerna duggar tätt, för inte så länge sedan avslöjades en penningtvättsskandal och nyligen har uppgifter framkommit hur invandrare med samordningsnummer lyckats lura till sig lån. Samtidigt som svenska skötsamma medborgare omfattas av rigorösa krångliga regler för att till exempel sätta in pengar.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)