Mikael Willgert ringer Lars Bern för att diskutera hans senaste program om hur vitaminer kan skydda vid Coronainfektion.

Lars Bern tycker att Sydkorea, Kina och andra asiatiska länder har varit mer framgångsrika i bekämpningen av smittan. De har varit väldigt framgångsrika med att stoppa och isolera smittspridningen. Det är först längre fram som vi kommer veta om vår pandemistrategi har varit framgångsrik. Om andra länder som har isolerat sig får tillbaka smittan och inte kan öppna gränserna medan vi kan öppna gränsen, då har vår strategi varit framgångsrik, annars inte.

Lars Bern menar att D3-vitamin kan vara mer effektivt än vaccin. Vi diskuterar varför inte äldreboenden på egen hand beslutar att sätta in vitaminer. Det måste ju vara en ekonomisk katastrof för äldreboenden där en tredjedel eller hälften av patienterna dör.

Tegnell har ju redan för många veckor sedan identifierat problemen med dödstalen på äldreboenden. Ändå har politikerna inte börjat agera. Det sker ingen aktivitet, vare sig gällande vitaminer eller syrgas, på äldreboenden. Det enda som skett är att regeringen skickar ut handsprit. Vi kommenterar läkaren Jon Tallingers krav om att syrgaskoncentratorer borde finnas på alla äldreboenden. Det är enkla apparater som inte kostar många tusen kronor.

Ofta ger man morfin istället till patienter som inte får syre så att de avlider. Vi kan inte förstå varför man inte löser detta. Att skicka in dementa och svaga patienter med Corona till sjukhus är ofta ett dåligt alternativ. Jon Tallinger menar att 1000-tals patienter kommer dö i onödan och vi kan inte låta bli att tänka tanken att politikerna kanske ser det som en ren besparing. Det går i linje med politikernas agerande som Swebbtv tidigare rapporterat om, där politiker i Stockholm avhyst gamla människor från äldreboenden för att spara pengar.

Vi går över till en diskussion om stödpaketen där Lars Bern är kritisk till förbud mot permitteringsstöd till bolag som ger utdelningar. Detta drabbar pensionsfonder och har många andra negativa konsekvenser. Vi förvånas också över att inget politiskt parti går emot detta. Handeln kommer sannolikt komma igång och och kapital kommer fortsätta röra sig över gränserna. Det återstår att se om personer kommer få resa över gränserna. Lars Bern tror att de ekonomiska konsekvenserna kommer bli betydligt värre än de flesta förväntar sig.

Bern konstaterar att Donald Trumps utspel, där han attackerar Kina som skyldiga till viruset, gillas även av demokraterna. Även Kinas president drar nytta av att ha USA som extern fiende. Vi går över till en diskussion om klimatet där Lars Bern konstaterar att den minskade förbränningen av kol och olja ännu inte har gett en effekt på koldioxidhalten globalt. Michael Moore har spelat in en film som spridits brett som visar att klimatpolitiken är helt kontraproduktiv. Det är tveksamt om det kommer gå att blåsa liv i klimatfrågan i och med att det bara är några få länder i Europa som betalar till klimatfonderna. Vi kommer inte ha råd.

Warren Buffet har sålt alla sina stora innehav i de amerikanska flygbolagen trots att han sagt att han skulle öka sina innehav. Flygbolagens värden har störtdykt. Lars Bern tror att räddningen av SAS är helt bortkastad.

SE-banken har förutspått 15% nedgång för fastigheter i år. Vi tyckte det lät rätt positivt. Vi kommenterar också plastpåseskatten och det stolliga projektet med en mur mot havet i Falsterbo.

WEBBUTIK

Välkommen till vår webbutik där du kan handla t-shirts, kepsar, böcker, dekaler m.m.

butik bild

Nyhetsbrev

Var först med att få ta del av våra nyheter – direkt till din epostadress. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här!

mainlogo

Svensk Webbtelevision

Svensk Webbtelevision är ett medborgarfinansierat initiativ för att skapa medborgarjournalistik som bygger på ideella insatser.

Vi tycker att de etablerade mediehusen gör ett dåligt jobb och att de missbrukar sin ställning. De ger inte en trovärdig bild av verkligheten inom framförallt tre områden som är styrda av politisk korrekthet. Det gäller massmigrationen, klimatlarmen och feminismen. Den felaktiga eller mörklagda informationen leder till mycket negativa konsekvenser för oss medborgare. Därför är det framförallt inom dessa områden vi arbetar för att komplettera bilden utifrån ett medborgarperspektiv.

Vi vill försvara yttrandefriheten. Vi vill främja upplysning, bildning och publicering av information även när den är obekväm. Därför är vi partipolitiskt och religiöst obundna.

Svensk Webbtelevision stödjer folkligt engagemang, lokal närvaro, medborgarinflytande och på sikt delägarskap. Vi granskar makthavarna - inte medborgarna. Vi är Medborgarnas Media.

Här finns ett anslag om Swebbtv du kan ladda ner och dela.

pdfHämta som utskriftsvänlig PDF

Swebbtv small

GLOBAL COMPACT

pdfHär är Swebbtvs översättning till svenska av FNs migrationsramverk - Global Compact for Migration! (Draft)

Tre Swebbtv-följare har översatt hela det 34-sidiga dokumentet till svenska. Stort tack till översättarna!

En tittare har hittat FNs rapport från år 2000. Här är rapprten som pdf pdfFNs rapport 17 mars 2000 Migration Replacement

 

Global Compact Nej tack

Använd gärna loggan (högerklicka och spara)